COMEDY FEST у Дворани КЦБ-а

18.10.2017., 19:00

Други COMEDY FEST биће одржан од 18. до 22. октобра 2017. у Дворани Културног центра, Cineplexxu BIG и Музеју југословенске кинотеке  у Београду, као и у Cineplexu АРЕНА у Новом Саду.

На програму ће се наћи 10 премијерних наслова од који бар половина неће имати каснију биоскопску дистрибуцију. У Музеју кинотеке у Узун Мирковој приказаће се неколико филмова који ће представљати омаж комичарима који су нас напустили у овој години, а међу њима су Љубиша Самарџић, Џери Луис и Хери Дин Стентон.

Фокус овогодишње селекције је на европској филмској комедији која у последњих неколико година доживљава прави процват, нарочито у Шпанији, Француској и Италији.

Шпанску комедију представљаће ЈУНАЧИНЕ, један од најгледанијих филмова у Шпанији прошле године, дебитантско остварење Хоакина Мазона, који ће свећано отворити овогодишњи COMEDY FEST, а посебна посластица је европска премијера филма САМО ЈЕДНОМ СЕ ЖИВИ такође дебитанта Федерика Куеве, аргентинско-шпанска копродукција  са Жераром Депардјеом и Сантјагом Сегуром у главним улогама.

Французе предводи познати редитељ Бруно Киш филмом ТУЂУ ГЛАВУ НОСИМ, који је тек пре пар недеља имао француску премијеру. Ту је и белгијско-француска копродукција ПРИЈАТЕЉИЦЕ У ИСТИНИ И ЛАЖИ редитељске Соланж Сикирел са дивом француског филма Брижит Фоси у једној од улога.

На COMEDY FEST биће приказан и један од најбољих италијанских филмова године ИМАМ ПРИЈАТЕЉЕ У РАЈУ Фабриција Марије Кортезеа, као и најгледанија руска комедија године БАКУТА ЛАКОГ МОРАЛА Маријуса Балчунаса.

Британску комедију представљаће МИР БРАТЕ Сајмона Веста (чији је такође овогодишњи филм Стретон пре само пар месеци био у домаћим биоскопима) чију интернационалну глумачку екипу предводе Антонио Бандерас и Олга Кирилиенко, коме ће ово бити такође европска премијера (ни у Британији није још приказан).

Међу два америчка филма, КАКО УБИТИ ГАНТЕРА представља тријумфални повратак Арнолда Шварценегера жанру који га је прославио осамдесетих и деведесетих (Близанци, Полицајац из вртића, Јуниор), док је НЕПРЕНОСИВО Брендана Бредлија (који тумачи и главну мушку улогу) један од најнаграђиванијих независних филмова године, који је са великим успехом приказан на фестивалу у Лос Анђелесу, као и на INDIE FESTU.

Најзад, част да затвори овогодишњу смотру припала је словеначком филму PR’HOSTAR  Луке Марчетића, прошлогодишњем изненађујућем хиту, снимљеном по YouTube сензацији,  који је са преко 200,000 гледалаца постао један од најгледанијих филмова у Словенији свих времена.

Loading...