Završno veče Međunarodne književne kolonije Čortanovci 2009.

16.09.2009, 12:31.
blank-image

Kulturni centar Beograda je domaćin završnog predstavljanja učesnika međunarodne književne kolonije u Čortanovcima, koju od 2001. godine organizuje Srpsko književno društvo. Prvi rezidencijalni program za pisce u Srbiji podrazumeva jednonedeljni boravak na imanju u Čortanovcima, gde pisci iz Evrope i sveta zajedno sa domaćim autorima u neformalnoj atmosferi razmenjuju svoja književna iskustva. U okviru kolonije organizovani su razgovori, čitanja i književne večeri, posete okolnim gradovima i kao i posete kolega pisaca Čortanovcima.
Književno-tribinska redakcija Kulturnog centra Beograda u okviru svog međunarodnog programa ugostiće učesnike kolonije na njihovoj završnoj književnoj večeri. To će biti prilika da se beogradskoj publici predstave svi pisci i da se čuju njihovi utisci sa boravka u Čortanovicma.

Učestvuju: Dorta Jagić (Hrvatska), Lenka Danjhelova (Češka), Jovica Ivanovski (Makedonija), Ivan Dobnik (Slovenija), Boris Jovanović Kastel (Crna Gora), Aida Hancer (Rumunija), Predrag Bjelošević (Republika Srpska/BiH), Srđan Tešin i Dejan Aleksić (Srbija).

Bili bismo počastvovani Vašim prisustvom!

Loading...