Рестаурација, цртежи Наташе Кокић

19.08.2009-30.08, 14:39.
blank-image

Преношењем колективних призора у лични доживљај, кроз цртеже уметнице пратимо како призори из свакодневне популарне културе улазе у уметност.

Нови циклус цртежа рађених графитом на папиру младе београдске уметнице настао је у маниру цртања по мотивима са фотографија различитог порекла и жанра: од породичних фотографија са венчања и догађаја из сопствене породице , фотографисаног политичког догађаја са тв екрана, фотографија из новина са сликама друштвених догађаја и личности. Фотографски предложак је биран на основу визуелних сензација које на уметницу остављају гестови учесника догадјаја, атмосфера или укупан утисак “слике“. Преношењем ових колективних призора у лични доживљај, пратимо претварање сцена из јавног живота у сферу приватности, призоре из свакодневне популарне културе који улазе у уметност.

Наташа Кокић (Београд,1979) дипломирала је и магистрирала сликарство на ФЛУ у Београду. До сад је излагала на 7 самосталних изложби у Београду, Новом Саду и Крушевцу. Учествовала је на групним изложбама и манифестацијама у Србији, Аустрији, Финској и Немачкој. Боравила је на усавршавању у Рејкјавику (Исланд), 2006. Добитница је Награде за цртеж на ФЛУ, и годишње награде Задужбине Илије Милосављевића Колараца, 2006. Била је у најужем избору од 5 младих уметника из Србије за интернационалну награду Компаније Хенкел 2008.

Loading...