IV Београдска интернационална недеља архитектуре БИНА 2009

26.06.2009-04.07, 16:27.
blank-image

У галерији Артгет ће бити представљени радови два архитектонска бироа: е2а -Екерт Екерт Архитекти и Територијал Ејџенси, Швајцарска (Е2А – Ецкерт 2 Арцхитектен и Территориал Агенцy)

БИНА не заобилази ни урбану РЕциклажу која дуги низ година заокупља пажњу струке у технолошки развијеним земљама, свесним да захуктале снаге модерности морају бити упрегнуте у промоцију вредности окружења и хуманог живота.

 

Тако је у галерији Артгет излозба Е2А: Фрагменти стварности (Ецкерт 2 Арцхитектен), Швајцарска, на којој је представљено 11 фрагмената – принтова стварности бироа Е2А, који су 1997. основали браћа Пит и Вим Екерт у Цириху. Данас овај студио запошљава 30 архитеката који паралелно раде на 15 пројеката.

Предавање на тему Фрагменти стварности Вима Екерта је у суботу, 27.јуна у 18 сати, а у у недељу, 28. јуна у 11 сати , кроз изложбу води Вим Екерт.

 

У холу галерије Артгет је изложба Территориал Агенцy ( Швајцарска). Территориал Агенцy је самостална организација која на иновативан начин промовише и ради на пројектима одрживих територијалних трансформација, а основали су је Џон Палмесино и Ен-Софи Рунског. Они истражују како архитектура редефинише своју улогу, како се поставља према могућности динамичног људског окружења које је под сталним изменама. Изложба сакупља материјале из разних извора и домена и представља низ „горућих“ питања о трансформацијама савремених насељених територија.

Loading...