Трио: А. Ружичић, М. Рајковић и К. Алексић

22.06.2009, 15:35.
blank-image

Концерт у Галерији у цаст 40 година постојања Београда 202 и 24 године сарадње Културног центра Београда и Драгстора озбиљне музике; програм води Дејан Ђуровић

На концерту наступају: Александар Ружичић, флаута и Катарина Алексић, виолина

Клавирска пратња: Маја Рајковић, клавир

Програм: Бах, Мартину, Драгана Јовановић

Александар Ружичић је дипломирао флауту на ФМУ у Београду у класи проф. Миодрага Азањца. Након тога усавршавао се у Мађарској код проф. Јаноша Балинта. Био је флаутиста Београдске опере, а сада је соло пиколо флаутиста Симфонијског оркестра Радио-телевизије Београд. Као солиста и члан различитих камерних ансамбала одржао је низ концерата широм земље. Наступао је са Камерним и Симфонијским оркестром РТБ.

Маја Рајковић је музичко образовање добила је у класи проф. Радмиле Живковић и Мирославе-Лили Петровић. Дипломирала је на АУ у Новом Саду у класи Константина Богиноа. Код истог професора завршила је “Школу за високо музичко усавршавње“ у Портогруару (Италија). Магистрирала је у класи Душана Трбојевића на ФМУ у Београду, где је и запослена као доцент на Катедри за клавир. Од 1998. је председник Музичке омладине Београда. Наступала је са Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС-а, Гудачима Св.Ђорђа, БГО “Душан Сковран”, на фестивалима БЕМУС, Сплитско љето, Херцег-фест, Међународном фестивалу жена музичара у Атини, Фестивалу камерне музике Портогруаро и Загребачком бијеналу. Концертира широм Србије, Црне горе, у Италији, Хрватској, Енглеској, Грчкој, Луксембургу.

Loading...