Divlje travke, (Fra/Ital), 2009.

19.08.2010-01.09, 15:00.
blank-image

“Divlje travke” su čarobna ljubavna komedija kojom je Alen Rene opčinio i žiri Kanskog festivala koji mu je dodelio specijalnu nagradu.

Na pragu ulaska u desetu deceniju života, Alen Rene, kao jedna od monumentalnih figura francuskog novog talasa, na romanu Kristijana Geijia pokazuje da na filmu nije rekao poslednju reč. Naprotiv – iskazuje neverovatnu stilsku lakoću koja odlikuje samo najveće majstore režije.
Junakinja “Divljih travki” je Margarita, pomalo vremešna ali i dalje otmeno lepa zubarka čija je strast da leti malim avionima. Jednog dana, dok je bila u kupovini, mangupi joj ukradu novčanik. Nalazi ga Žorž, sredjeni porodični čovek, koji videvši Margaritinu fotografiju naprosto bude očaran njenom lepotom. Ona postaje njegova životna opsesija. On počinje da je opseda i Margarita iznajmljuje detektive da bi Žorža držali podalje od nje.
Ali – Žorž nema nameru da odstupi. Klupko se sve više mrsi i kotrlja se ka istinskoj katastrofi. Medjutim, “Divlje travke” su čarobna ljubavna komedija kojom je Alen Rene opčinio i žiri Kanskog festivala koji mu je dodelio specijalnu nagradu.

reditelj Alen Rene
scenaristi: Aleks Reval i Loran Erbije po romanu Kristijana Geija
uloge: Sabin Azema, Andre Disolije, Emanuel Devo, Matje Amalrik.

Loading...