Дивље травке, (Фра/Итал), 2009.

19.08.2010-01.09, 15:00.
blank-image

“Дивље травке” су чаробна љубавна комедија којом је Ален Рене опчинио и жири Канског фестивала који му је доделио специјалну награду.

На прагу уласка у десету деценију живота, Ален Рене, као једна од монументалних фигура француског новог таласа, на роману Кристијана Геијиа показује да на филму није рекао последњу реч. Напротив – исказује невероватну стилску лакоћу која одликује само највеће мајсторе режије.
Јунакиња “Дивљих травки” је Маргарита, помало времешна али и даље отмено лепа зубарка чија је страст да лети малим авионима. Једног дана, док је била у куповини, мангупи јој украду новчаник. Налази га Жорж, средјени породични човек, који видевши Маргаритину фотографију напросто буде очаран њеном лепотом. Она постаје његова животна опсесија. Он почиње да је опседа и Маргарита изнајмљује детективе да би Жоржа држали подаље од ње.
Али – Жорж нема намеру да одступи. Клупко се све више мрси и котрља се ка истинској катастрофи. Медјутим, “Дивље травке” су чаробна љубавна комедија којом је Ален Рене опчинио и жири Канског фестивала који му је доделио специјалну награду.

редитељ Ален Рене
сценаристи: Алекс Ревал и Лоран Ербије по роману Кристијана Геија
улоге: Сабин Азема, Андре Дисолије, Емануел Дево, Матје Амалрик.

Loading...