СЛОБОДНА ЗОНА – први дан

02.11.2017., 15:00

15:00 У славу живота  (2017)
Редитељ: Кармен Полард; Земља: Канада; Трајање: 74’ Језик: Енглески; Продукција: Stranger Productions

Када четрдесетшестогодишњи позоришни продуцент Џејмс Полар сазнаје да има рак, доноси одлуку да своје умирање претвори у последњи дугорочни пројекат. Он окупља породицу и пријатеље како би се укључили у очување његовог тела након смрти. Колико год то језиво звучало, практичност с којом Џејмс приступа том неминовном догађају пружиће слободу и нове могућности за суочавање са смрћу у оквирима културе у којој се о таквим темама обично не говори.

 

17:00 Ада за градоначелницу (2016)
Редитељ: Пау Фаус; Земља:Шпанија; Година: 2016; Трајање: 86’; Језик: Шпански
Улоге: Ada Colau, Sergio Espin, Nikita Bashmakov, Ignasi Sans, Luca Alemany

Ада за градоначелницу прати живот Аде Колау током једне године, од времена када је организовала анти-исељенички марш у Барселони, па док није освојила место градоначелнице. Интимни дневник, који садржи и њене личне снимке, даје нам привилеговани увид у унутрашњост рада платформе за нове грађане, открива нам невероватно путовање где су две преовлађујуће теме обједињене: историјска победа политичких промена које настају на југу Европе, и унутрашња борба особе да не постане оно што је толико пута критиковала.

19:00 Copa-Loca (2017)  Редитељ: Christos Massalas  Земља: Грчка  Трајање: 14’  Језик: Грчки
Улоге: Elsa Lekakou, Jenny Hiloudaki, Nadia Katsoura, Pavlos Iordanopoulos, Stathis Stamoulakatkos, Talat Iqbat

Ово је прича о напуштеном грчком летовалишту Копа Лока. Паулина је девојка у срцу Копа Локе. Свако брине за њу и она брине о свима – на сваки могући начин.

 

 

 

21:00 Божански поредак (игр.) редитељ: Петра Фолпе, Швајцарска, 2017, 96’
Година је 1971: Нора је млада мајка и домаћица, која живи са супругом и њихова два сина у старомодном швајцарском сеоцету, још увек нетакнутом великим друштвеним преокретима, које је донела шездесетосмашка револуција. Протести за остваривање грађанских права, сексуална револуција и контракултурни покрети младих, су појмови који једва да значе нешто у Норином селу. Норин живот такође није погођен тиме, она је мирна особа која се свима допада – али све се мења када јавно крене да се бори за право гласа швајцарских жена, нешто што Швајцарци треба да изгласају 7. фебруара 1971. године.

 

 

 

Loading...