Звуци крај фонтане: Јована Бацковић – Балкански светови

06.08.2010, 16:08.
blank-image

Овогодишњи ЗВУЦИ, чуће се први пут у петак у 11.30 на концерту женског вокалног квинтета из Ниша ДИВАС ВОИЦЕ којим најављујемо предстојећи међународни нишки џез фестивал – НИШВИЛ. Истог дана и на истом месту, али у 18.30, наступиће Јована Бацковић, млада београдска композиторка и певачица, са програмом Балкански светови .

Циклус концерата Балкански светови део је ауторкиног истраживања везаног за музичке ‘идентитете’ српске музике у оквиру Балкана. Овај пројекат је флуидан и креће се од соло наступа ауторке до сарадње са једним до неколико музичара који дају свој печат ауторској музици. Традиционална и духовна музика Србије и Балкана била је неисцрпна инспирација ове композиторке и кроз рад са ансамблом “Архаи” који је постојао од 1999. под вођством композиторке и певачице Јоване Бацковић, а овај звук је увек био препознатљив елеменат који је чинио да се “Архаи” често посматра као део Wорлд Мусиц Сцене.

Јована Бацковић је рођена у Београду. Дипломирала је композицију 2006. на Факултету музичке уметности у класи Милана Михајловића. Компонује музику за игране и документарне филмове, као и позоришне представе. Тренутно је њена доминантна сфера интересовања у пољу електроакустичке музике, чиме се бави и у оквиру својих докторских студија.

Loading...