Звуци крај фонтане: Ансамбл ФАНФАРЕ (В. Британија)

14.08.2010, 16:37.
blank-image

Музика инспирисана традицијама Балкана је на програму концерта који је део циклуса Звуци крај фонтане 2010.

Ансамбл Фанфара је група музичара перкусиониста и лимених дувача из Велике Британије који свирају трубе, саксофоне, кларинете, баритоне и хеликоне. Фанфара су студирали на Амала летњој школи у Србији, уз редовна студијска путовања у Румунију и Србију ради упознавања са ромском музиком.
Основани 2003, Ансамбл Фанфара су до сада свирали на фестивалима као што су Гластонбурy, Дублин Фринге Фестивал, Бригхтон Цорн Еxцханге, Спиегелтент, уз редовне свирке у ноћних клубовима у Брајтону и Лондону.
Фанфара редовно наступају с руском певачицом Полином, мешајући притом традиционалне, револуционарне песме и игре са брзом и соулфулл дувачком музиком.

Многи чланови Ансамбла Фанфара су композитори и музички уредници који су свирали и на карневалима на Куби, у Сиднејској опери, као и на Борнео Фестивалу Wорлд музике.

Мерлин Шепард редовно музицира на кларинету и алт саксофону у оквиру Фанфара ансамбла. Мерлин је специјализован за јеврејску инструменталну народну музику Источне Европе. Мерлин Шепард сматра се једним од водећих светских извођаче и наставника источноевропског Клезмер кларинета – Јеврејски музички институт.
Мерлин Шепард је кларинетиста, саксофонист, вођа састава, композитор, певач, гитариста и предавач
Мерлин је музички директор Схакеспеаре’с Глобе-а, Роyал Схакеспеаре и Роyал националног позоришта. Учестововао је у бројним позоришним и радио пројектима, свирајући у многим земљама диљем Европе са Тхе Соунд анд Лигхт Цинематиц Дуо, са Будоwитз-ом, Франк Лондон’с Клезмер Брасс Аллстарс, нашим Бобаном Марковићем, Мидраш Мисх Мосх Арона Александрова, као и са Бурнинг Бусх и Сукке.
Компоновао је музику за бројне плесне и позоришне трупе.
Мерлин је био и први предавач у Клезкампу на Клезфесту у Лондон, као и Сент. Петербургу, Евпаториа, Кијев. Он је био и први учитељ Клезмер музике у Школи за оријенталне и афричке студије (СОАС) на Универзитету у Лондону.

Концерт организујемо у сарадњи са Бритисх Цоунцил-ом у Београду.

* у слуцају кише, концерт ће бити одржан у Галерији АРТГЕТ, Трг Републике 5/И

Loading...