Трчи за животом (Немачка), 2008.

03.06.2010-16.06, 18:11.
blank-image

Ово је истинита прича о Андреасу Нидригу који је од ране младости био на мети полиције и који је од тешког наркомана постао ‘човек од челика’.

Рурска област у Немачкој 80-их година прошлог века. Андреас, Мате, Исмаил и Курт су управо завршили школу. Како посла нема на видику, решавају да оформе групу и називају себе – Фантастична четворка. Али када Андреасова девојка Сабина остане у другом стању, свесно преузима своју одговорност и постаје добар отац. Сада има све у чему би му многи завидели, посао, породицу, будућност. Ипак он се не осећа опуштено у том буржоаском окружењу и враћа се старим другарима који су у међувремену траву заменили хероином. Када се Куртова девојка предозира хероином, Андреас, Мате и Исмаил чују сигнале упозорења, али више не могу да престану. Њихова главна преокупација је да пронађу дрогу. Мате не може да се спаси и умире као зависник. Андреас креће на лечење, али одустаје када осети да га нико не разуме.

Почиње рекреативно да трчи и фасциниран је како све границе нестају и његова зависност је коначно савладана. Он трчи и трчи, све дубље у шуму, све док потпуно не остане без даха и осети се поново живим, први пут после више година. Схвата да мора да трчи ако жели да живи и да му је потребан неко поред њега ко је довољно луд луд да трчи са њим. Неко као Оскар, такмичарски настројен, али већ у годинама и ко је некад тренирао Андреаса док је био студент. Оскар је међутим одавно одустао од промена. Али у изазову « Челични човек » на Хавајима, најтежем и најмучнијем триатлону на свету, налазе изазов који ће њиховим животима потребни трзај.

режија: Аднан Г. Кесе
улоге: Макс Римелт, Јасмин Швирс, Уве Охзенкнехт

Loading...