Хиспанометраје – Шпански метар 2010: За шаку наде, 5.дан

18.05.2010, 14:50.
blank-image

‘Добар живот’ (21.00), чилеанско-шпанска копродукција у коју су укључене још Аргентина, Француска и Велика Британија, добила је 2009. године награду “Гоја” као најбољи страни филм на шпанском језику

19:00 ОСАМ САСТАНАКА (2008), 92 минута

Ово је омнибус о сентименталним односима, несигурностима и проблемима које иду уз њих. Ауторски тандем Романо-Сорогојен који има солидно телевизијско искуство, посматра те романтичне односе кроз комичку оптику и прати их по фазама: од почетка везе у коју улазимо а да често то и не приметимо, преко нервних напада, љубоморе, монотоније, животних промена, па до растанка који боли или нас враћа особама од којих смо својевремено утекли. Филм је базиран на осам цитата о љубави и окупио је изванредну глумачку екипу.

режија и сценарио: Перис Романо, Родриго Сорогојен
улоге: Белен Руеда, Раул Аревало, Мигел Анхел Сола, Адријана Озорес, Фернандо Техеро, Хосе Луис Гарсија Перес
фотографија: Хуан Ернандес; музика: Федерико Хусид

21:00 ДОБАР ЖИВОТ (2008), 108 минута

Ова чилеанско-шпанска копродукција у коју су укључене још Аргентина, Француска и Велика Британија, добила је 2009. године награду “Гоја” као најбољи страни филм на шпанском језику. Радња се одиграва у главном граду Чилеа, Сантјагу и дише ритмом и бојама велеградске свакодневице. Добар живот је опсесија свих ликова који су различитог социјалног и психофизичког статуса и мало ко од њих се мири са животом који има. Они улазе у филм сами, игром случаја ступају у медјусобне контакте и стварају фреску савременог Чилеа. Али, једно од најважнијих питања овог филма је ”Шта је то добар живот ?”
Редитељ Андрес Вуд, нашој публици познат по “Фудбалским причама” и “Мој пријатељ Маћућа” овим филмом потврдио је да спада у водеће латиноамеричке редитеље.

режија: Андрес Вуд; сценарио: Хасан Мамун
улоге: Едуардо Паћеко, Роберто Фариас, Белхика Кастро, Алине Купенхајм…
фотографија: Мигел Јоан Литин Менс

Loading...