Hispanometraje – Španski metar 2010: Za šaku nade, 3.dan

16.05.2010, 15:01.
blank-image

“Život i ništa drugo” (21.00) je kao debitanski igrani film Santjaga Zanua dobio tri španske nacionalne nagrade “Goja”

19.00 BEŽI OD MENE ( 2006), 103 min

Protagonista filma je glumac Santjago koji nikada nije bio glavni – ni na sceni, ni u životu. U posetu mu dolazi sin, tridesetogodšnjak, koji nema nameru da odraste. Njihov zajednički život raspaliće ionako ozlojeđene sujete i naterati oca i sina da, kad skinu maske, bar na trenutak prepoznaju svoje pravo lice.

U ovoj gorko – romatičnoj satiri izvanrednu ulogu ostvario je Huan Dijego i za nju je dobio nacionalnu nagradu “Goja” i “Srebrnu školjku” u San Sebastijanu i niz drugih glumačkih priznanja. Izvanredni partneri bili su mu Huan Dijego Boto, i Kristina Plasas. “Beži od mene” je treći igrani film Viktora Garsije Leona i njegovo najznačajnije ostvarenje.

režija: Viktor Garsija Leon
scenario: Jonas Trueba, Viktor Garsija Leon
uloge: Huan Dijego, Huan Dijego Boto, Kristina Plasas
fotografija: Miša Ljuš; muzika: David San Hose

21.00 ŽIVOT I NIŠTA DRUGO (2008) 91 min

Radnja ovog filma smeštena je po obodima Barselone i govori o ljudima koji su ili s one strane zakona ili na ivici da propadnu tamo.
Ipak, medju njima ima onih koji se ne samo nadaju da spasenju već čine sve da se izvuku sa dna. Jedan od njih je dvadesetosmogodišnji Kuaho koji se teško kreće jer ima cerebralnu paralizu, ali žarko želi da ima sopstveni muzički studio. Da bi ostvario cilj on mora da prodje pravi pakao, jer najmanje toga zavisi od njega samog.
“Život i ništa drugo” debitanski je igrani film Santjaga Zanua i dobio je tri nagrade “Goja”: za najboljeg novog glumca, novog reditelja i za originalnu pesmu.

režija: Santjago Zanu
scenario: Ivan Morales, Santjago Zanu
uloge: Huan Manuel Montilla “Langi”, Ovono Kandela, Havijer Iglesias “Gordo”, Mala Rodriges…

Loading...