Хиспанометраје – Шпански метар 2010: За шаку наде, 3.дан

16.05.2010, 15:01.
blank-image

“Живот и ништа друго” (21.00) је као дебитански играни филм Сантјага Зануа добио три шпанске националне награде “Гоја”

19.00 БЕЖИ ОД МЕНЕ ( 2006), 103 мин

Протагониста филма је глумац Сантјаго који никада није био главни – ни на сцени, ни у животу. У посету му долази син, тридесетогодшњак, који нема намеру да одрасте. Њихов заједнички живот распалиће ионако озлојеђене сујете и натерати оца и сина да, кад скину маске, бар на тренутак препознају своје право лице.

У овој горко – роматичној сатири изванредну улогу остварио је Хуан Дијего и за њу је добио националну награду “Гоја” и “Сребрну шкољку” у Сан Себастијану и низ других глумачких признања. Изванредни партнери били су му Хуан Дијего Бото, и Кристина Пласас. “Бежи од мене” је трећи играни филм Виктора Гарсије Леона и његово најзначајније остварење.

режија: Виктор Гарсија Леон
сценарио: Јонас Труеба, Виктор Гарсија Леон
улоге: Хуан Дијего, Хуан Дијего Бото, Кристина Пласас
фотографија: Миша Љуш; музика: Давид Сан Хосе

21.00 ЖИВОТ И НИШТА ДРУГО (2008) 91 мин

Радња овог филма смештена је по ободима Барселоне и говори о људима који су или с оне стране закона или на ивици да пропадну тамо.
Ипак, медју њима има оних који се не само надају да спасењу већ чине све да се извуку са дна. Један од њих је двадесетосмогодишњи Куахо који се тешко креће јер има церебралну парализу, али жарко жели да има сопствени музички студио. Да би остварио циљ он мора да продје прави пакао, јер најмање тога зависи од њега самог.
“Живот и ништа друго” дебитански је играни филм Сантјага Зануа и добио је три награде “Гоја”: за најбољег новог глумца, новог редитеља и за оригиналну песму.

режија: Сантјаго Зану
сценарио: Иван Моралес, Сантјаго Зану
улоге: Хуан Мануел Монтилла “Ланги”, Овоно Кандела, Хавијер Иглесиас “Гордо”, Мала Родригес…

Loading...