Hispanometraje – Španski metar 2010: Za šaku nade, 2. dan

15.05.2010, 11:57.
blank-image

Raritet filma VATRENO KRŠTENJE su originalni snimci nastupa reditelja Pedra Almodovara i još nekih umetnika koji su odražavali novi duh Španije.

19.00 POD ZVEZDAMA ESTELJE (2007), 108 minuta

Svako ima svoju zvezdu, ali da bi je sledio, mora prvo da je nadje. To je problem glavnog junaka ovog filma koji se nada da će postati poznati džez muzičar. A do tada – jedva preživljava i uništava i ono malo srećnog što ima. Povratak u rodnu Estelju u Navari, suočavanje sa očevom smrću, zapostavljenim bratom i bivšom ljubavi, nateraće ga da na život pogleda sa realnije strane i da krene putem koji mu je odredila njegova zvezda.
Ovaj film je dobio nacionalne nagrade Goja za glavnu mušku ulogu i za scenario i niz priznanja na domaćim i stranim festivalima.To je prvi igrani film Feliksa Viskareta.

režija: Feliks Viskaret; scenario: Feliks Viskaret i Fernando Aramburu po sopstvenom
romanu “Glasnik utopije”
uloge: Alberto San Huan, Hulijan Viljagran, Ema Suarez, Violeta Rodrigez
fotografija: Alvaro Gutijeres; muzika: Mikel Salas

21.00 VATRENO KRŠTENJE (2005), 90 minuta

Film se odigrava u popularnom madriskom baru “El Calentito” u kome se krajem sedamdesetih godina prošlog veka manifestovala movida. Glavni lik je Sara koja želi da izgubi nevinost sa Tonijem posle koncerta koji će u “ Vatrenom krštenju” održati neobična ženska grupa “Sijuks”. Medjutim, noć pred koncert i susret sa predstavnicima diskografske kuće, jedna članica grupe odustaje od projekta, a Sari se Toni izmiče iz ruku. Sve dalje kombinacije su u opticaju. Raritet filma su originalni snimci nastupa reditelja Pedra Almodovara i još nekih umetnika koji su odražavali novi duh Španije.

režija: Ćus Gutijeres; scenario: Ćus Gutijeres, Huan Karlos Rubio
uloge: Veronika Sanćes, Makarena Gomes, Huan Sans, Rut Dijas
fotografija: Kiko de la Rika; muzika: Tao Gutijeres

Loading...