„Ljubav je telom postala“ – Uskrs

22.03.2010, 13:46.
blank-image

Četvrti, poslednji deo multimedijalnog projekta TEMELJ EVROPSKE KULTURE i UMETNOSTI – BIBLIJA

Multimedijalni projekat Temelji evropske kulture i umetnosti – Biblija, pokušaj je da se kroz formu muzičko-scenskog programa, sredstvima moderne komunikacije bliske čoveku našeg vremena, predstavi i približi najprevođenija knjiga svih vremena – Biblija.
Ciklus je koncipiran u četiri celine sa temama koje su nepresušni izvor inspiracije umetnika svih vremena: Ljubav, Stvaranje, Rađanje i Uskrsnuće.

Biblija oslikava to ljudsko iskustvo i prenosi ga generacijama koje, opet, u svom životu i okruženju svoja iskustva nalaze i prepoznaju u samoj Bibliji. Stoga nije ni čudo da su Biblijski tekstovi tako bogat i čest izvor inspiracije umetnika svih vrsta i ne samo njih, tokom cele istorije.

Četvrti deo: Uskrs

U programu učestvuju: Marko Jeremić dramski umetnik, Vladimir Jovanović truba, Leon Walker audio i video; Biblijska tumačenja otac Aleksandar Ninković

Čudo postojanja i života je čoveka fasciniralo od pamtiveka. Osećaj, a ne samo želja da život ne prestaje sa smrću i odlaskom sa ovog sveta, pokretao je i pokreće mnoge snage čovekove. Isusova poruka, ispisana njegovim životom, smrću i Uskrsnućem, pored svoje istinske snage, postala je i ogledalo u kome svako ljudsko biće može da prepozna stremljenja svoje duše, ostvarenje svoje nade, ispunjenje osećaja i inspiraciju za život. Zato, nije ni čudo što je događaj Isus ostavio i ostavlja tako snažan pečat na sve kulture čovečanstva.

 

Loading...