SKDklubKCB u februaru

13.02.2010, 16:35.
blank-image

Pisci Srpskog književnog društva i njihovi gosti: Kajoko Jamasaki, Velimir Ćurgus Kazimir i Ivan Antić čitaju nove neobjavljene tekstove

Kajoko Jamasaki (1956) rođena u gradu Kanazava (Japan). Diplomirala je Filološkom fakultetu Hokaido univerziteta, a doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Od 1981. godine živi i radi u Beogradu. Piše na japanskom i srpskom i prevodi u oba smera. Na srpskom jeziku objavila je knjige Skriveno jutro (2001), Rodina, ubusuna (2004), Sanovnik, reka (2005), Olujni breg (2008).

Velimir Ćurgus Kazimir (1948) rođen je u Novom Sadu. Od 1978. godine objavio romane: Prvih pet godina i smrt Haila Selasija i Šakom i kapom; knjigu poezije Auspicije i ljubavne pesme posle tridesete; knjige eseja i priča: Kavkaski roman i druučije priče, Baksuzi i popravljači, Ovako il nikako – partizan zen stories, Papagajev grob, Kuće, Poslednji čovek i njegova žena, Kuhinja mog prijatelja, Deset godina protiv, (monografija) i Hajka (istraživanje). Njegovi tekstovi i eseji prevodjeni su i objavljivani u novinama i časopisima na engleskom, nemačkom, francuskom, poljskom i španskom jeziku. U Francuskoj je objavljena njegova zbirka priča „Papagajev grob“. Dobitnik je treće nagrade za esej na međunarodnom konkursu koji je raspisao berlinski Lettre International 1999. godine. Uporedo sa pisanjem proze bavi se i slikarstvom i do sada je imao pet samostalnih izlozbi radova na papiru. Radi i živi u Beogradu.

Ivan Antić (1981) rođen je u Jagodini. Apsolvent književnosti u Beogradu; studirao filozofiju. Objavio knjigu kratkih priča Tonus (Prva knjiga Matice srpske, 2009). Objavljivao je i u periodici: Letopis Matice srpske, Txt, Treći Trg, Povelja, Avangrad, Priča. Učestvovao je na večeri južnoslovenske proze u okviru Festivala slavistike na Univerzitetu u Gdanjsku (2008) i na regionalnom konkursu za mlade autore – Reč u prostoru (2009). Član je redakcije časopisa studenata Filološkog fakulteta Znak.

“SKD klub KCB” otvoren je 13. marta 2002. Programom “SKD klub KCB” Srpsko književno društvo (SKD) i Kulturni centar Beograda (KCB) omogućavaju piscima i čitaocima da svakog trinaestog u mesecu budu zajedno, da čitaoci uživo slušaju pisce. Piće je slatko-gorko, onakvo kakva je i sama literatura (ili život). Tu su i pokloni – iznenađenja.

Pisci Srpskog književnog društva i njihovi gosti: Kajoko Jamasaki, Velimir Ćurgus Kazimir i Ivan Antić čitaju nove neobjavljene tekstove

Loading...