blank-image

Писци Српског књижевног друштва и њихови гости: Кајоко Јамасаки, Велимир Ћургус Казимир и Иван Антић читају нове необјављене текстове

Кајоко Јамасаки (1956) рођена у граду Каназава (Јапан). Дипломирала је Филолошком факултету Хокаидо универзитета, а докторирала на Филолошком факултету у Београду. Од 1981. године живи и ради у Београду. Пише на јапанском и српском и преводи у оба смера. На српском језику објавила је књиге Скривено јутро (2001), Родина, убусуна (2004), Сановник, река (2005), Олујни брег (2008).

Велимир Ћургус Казимир (1948) рођен је у Новом Саду. Од 1978. године објавио романе: Првих пет година и смрт Хаила Селасија и Шаком и капом; књигу поезије Ауспиције и љубавне песме после тридесете; књиге есеја и прича: Кавкаски роман и друучије приче, Баксузи и поправљачи, Овако ил никако – партизан зен сториес, Папагајев гроб, Куће, Последњи човек и његова жена, Кухиња мог пријатеља, Десет година против, (монографија) и Хајка (истраживање). Његови текстови и есеји преводјени су и објављивани у новинама и часописима на енглеском, немачком, француском, пољском и шпанском језику. У Француској је објављена његова збирка прича „Папагајев гроб“. Добитник је треће награде за есеј на међународном конкурсу који је расписао берлински Леттре Интернатионал 1999. године. Упоредо са писањем прозе бави се и сликарством и до сада је имао пет самосталних излозби радова на папиру. Ради и живи у Београду.

Иван Антић (1981) рођен је у Јагодини. Апсолвент књижевности у Београду; студирао филозофију. Објавио књигу кратких прича Тонус (Прва књига Матице српске, 2009). Објављивао је и у периодици: Летопис Матице српске, Тxт, Трећи Трг, Повеља, Аванград, Прича. Учествовао је на вечери јужнословенске прозе у оквиру Фестивала славистике на Универзитету у Гдањску (2008) и на регионалном конкурсу за младе ауторе – Реч у простору (2009). Члан је редакције часописа студената Филолошког факултета Знак.

“СКД клуб КЦБ” отворен је 13. марта 2002. Програмом “СКД клуб КЦБ” Српско књижевно друштво (СКД) и Културни центар Београда (КЦБ) омогућавају писцима и читаоцима да сваког тринаестог у месецу буду заједно, да читаоци уживо слушају писце. Пиће је слатко-горко, онакво каква је и сама литература (или живот). Ту су и поклони – изненађења.

Писци Српског књижевног друштва и њихови гости: Кајоко Јамасаки, Велимир Ћургус Казимир и Иван Антић читају нове необјављене текстове

Loading...