“Odabrani za odabrane” – koncert mladih pijanista i pevača

22.02.2010, 16:44.
blank-image

Učesnici: Sofija Mihić, Jasmina Raković, Mina Kovač, Dragoš Holclajtner, Dobrila Vujić, Olivera Tijović, Marija Mominović, Dušan Marković

Odabrani su ušli u jubilarnu desetu sezonu, a ne mogu da se ne setim da je prvi koncert Odabranih bio još 12. februara 2001. godine u Galeriji Kulturnog centra Beograda zahvaljujući, kao i uvek podršci i razumevanju urednice muzičkog programa u Kulturnom centru Beograda, Nene Mihajlović.
Do sada je u okviru programa Odabrani za odabrane nastupalo preko 100 mladih umetnika – solo pevača, gudača, duvača, pijanista… od 7 do 30 godina starosti. Od brojnih koncerata izdvojio bih tri turneje po Srbiji, koje su zabeležene i audio i video zapisom, kao i više od dvadeset koncerata u sali Kolarčeve zadužbine i Svečanoj sali Skupštine Grada, neki uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a ili kamernog orkestra. Posebno se izdvaja gostovanje Odabranih u Sloveniji (Ljubljana), kao i nekoliko nastupa na festivalu Mokranjčevi dani u Negotinu.
Za organizaciju ovog koncerta, prvog u desetoj sezoni, se posebno zahvaljujemo sa željom da saradnju sa Kulturnim centrom dožive još mnogi Odabrani.

U ime

Odabranih
, profesor i pijanista Vladimir Stojnić – selektor i osnivač

Loading...