“Одабрани за одабране” – концерт младих пијаниста и певача

22.02.2010, 16:44.
blank-image

Учесници: Софија Михић, Јасмина Раковић, Мина Ковач, Драгош Холцлајтнер, Добрила Вујић, Оливера Тијовић, Марија Моминовић, Душан Марковић

Одабрани су ушли у јубиларну десету сезону, а не могу да се не сетим да је први концерт Одабраних био још 12. фебруара 2001. године у Галерији Културног центра Београда захваљујући, као и увек подршци и разумевању уреднице музичког програма у Културном центру Београда, Нене Михајловић.
До сада је у оквиру програма Одабрани за одабране наступало преко 100 младих уметника – соло певача, гудача, дувача, пијаниста… од 7 до 30 година старости. Од бројних концерата издвојио бих три турнеје по Србији, које су забележене и аудио и видео записом, као и више од двадесет концерата у сали Коларчеве задужбине и Свечаној сали Скупштине Града, неки уз пратњу Симфонијског оркестра РТС-а или камерног оркестра. Посебно се издваја гостовање Одабраних у Словенији (Љубљана), као и неколико наступа на фестивалу Мокрањчеви дани у Неготину.
За организацију овог концерта, првог у десетој сезони, се посебно захваљујемо са жељом да сарадњу са Културним центром доживе још многи Одабрани.

У име

Одабраних
, професор и пијаниста Владимир Стојнић – селектор и оснивач

Loading...