Право деце на културу и Школски сајам културе ”Тржница идеја”

08.12.2011-09.12, 15:22.
blank-image

У оквиру ове конференције биће покренут пилот пројекат Школски сајам културе ”Тржница идеја” у коме ће музеји, културне институције и организације имати прилику да школама и наставницима представе своје едукативне програме, и чији је циљ да се испитају могућности дубље сарадње између школа и музеја, као и да се створи понуда образовних програма које би београдске школе могле да уврсте у годишње планове наставних и ваннаставних активности.

Конференција Право деце на културу, и школски сајам културе Тржница идеја

Конференцију организује Амбасада Шведске у сарадњи са Ц31 – Центром за развој културе дечјих права, Фондом Б92, Културним центром РЕX, Културним центром Београда, и Музејем града Београда.

На конференцији ће бити представљени примери добре праксе који показују на који начин едукативни програми у музејима и институцијама културе могу да употпуне и обогате процес учења у школи, са намером да се подстакне сарадња између школа и институција културе. Такође ће бити представљена искуства из Шведске и Србије у реализацији едукативних програма који су конципирани према циљевима образовног система и Конвенцији Уједињених нација о праву децу на културу и партиципацију.

Поводом тога, Хелен Ларшон, Аташе за културу Амбасаде Шведске изјављује: Тиме желимо да, заједно са нашим партнерима са којима сарађујемо у реализацији ове Конференције, истакнемо значај успостављања блиске комуникације и сарадње између институција културе и образовних институција, као и могућност да таква сарадња представља веома важан ресурс за наставнике и школе.

Школски сајам културе Тржница идеја

У оквиру ове конференције биће покренут пилот пројекат Школски сајам културе ”Тржница идеја” у коме ће музеји, културне институције и организације имати прилику да школама и наставницима представе своје едукативне програме. Овај пројекат има за циљ да се испитају могућности дубље сарадње између школа и музеја, као и да се створи понуда образовних програма које би београдске школе могле да уврсте у годишње планове наставних и ваннаставних активности.

Конференција ће се одвијати на енглеском језику уз симултано превођење.

Конференција се реализује се уз подршку Града Београда – Секретаријата за културу и Секретаријата за образовање и Министарства просвете и науке – Школске управе Београд, а у оквиру пројекта Амбасаде Шведске Развој музеја у Србији, који је финансијски подржао Шведски институт из Стокхолма.

За даље информације молимо вас да се обратите Душици Парезановић, на dusica.parezanovic@fond.b92.net или Маши Аврамовић, Координатору едукативног програма Амбасаде Шведске, на masa.avramovic@foreign.ministry.se

Loading...