Представљање пете књиге циклуса „Чудовишта која смо волели“, Ранка Мунитића

01.12.2011, 17:54.
blank-image

Последњих десет поглавља Чудовишта која смо волели имају све најбоље одлике Мунитићевог стила: ванредну ерудицију, научну акрибичност, занимљивост приповедања, критичарску храброст, утемељеност у просуђивању.

Јединствена, и у оквирима много ширим од српске културе, одисеја кроз историју књижевности и уметности Ранка Мунитића завршава се након педесет великих изазова. Последњих десет поглавља Чудовишта која смо волели, допуњена комплетним индексом за свих пет књига, имају све најбоље одлике Мунитићевог стила: ванредну ерудицију, научну акрибичност, занимљивост приповедања, критичарску храброст, утемељеност у просуђивању. И мада се прича окончава у макрокосмичком бескрају Лукасових и Кјубрикових филмова, оно што остаје као поука овог великог путовања јесте да су највећи и још увек најмање истражени простори – они у нама. То је заправо и тестаментарна реченица целокупног Мунитићевог опуса: „Чудовишта, божанска и демонска, само смо ми сами“.

Учествују:Учествују: Виолета Бабић (лектор и редактор), Растко Ћирић (професор ФПУ), Александар Костић (психолог), Александар Д. Костић (филмски критичар) ) и Зоран Пеневски (уредник у Креативном центру)

Издавач: Креативни центар, Београд, 2011.

Loading...