БЕГ ИЗ ДИВЉИНЕ (САД / УАЕ)

12.11.2011-30.11, 18:00.
blank-image

„Бег из дивљине“ је прича о групи људи који су лажно оптужени за издају у време Стаљинових чистки и осуђени на дугогодишње робијање у гулагу у изгубљеном пространствима Сибира.

Осам година је прошло од последњег биоскопског филма Питера Вира Господар и војсковођа. Један од најважнијх и најбољих редИтеља аустралијског новог таласа са филмовима Кола која једу људе, Пикник у Хенгинг Року, Последњи талас и нарочито Галипоље и Година опасног живлејња запао је за око холивудским продуцентима и убрзо је прешао у САД где је урадио култне филмове као што су: Сведок, Друштво мртвих песника, Зелена карта, Господар и војсковођа. Сада је пред нашом публиком са новом авантуристичком епопејом сниманом у Мароку, Аустралији, Индији и Бугарској са таквим глумачким именима као што су Ед Харис и Колин Фарел.

Бег из дивљине је прича о групи људи који су лажно оптужени за издају у време Стаљинових чистки и осуђени на дугогодишње робијање у гулагу у изгубљеном пространствима Сибира. Не могавши да поднесу ужасне услове робовања, они одлучују да побегну кроз дивљину. Њихова епопеја ће их одвести на пут дуг 4000 километара, кроз залеђене сибирские тајге, непрегледне степе средње Азије, под монументалне врхове Хималаја, па све до Индије која би за њих требало да значи и коначан спас.

Режија: Питер Вир
Улоге: Колин Фарел, Ед Харис, Џим Старџес, Марк Стронг, Саорси Ронан

Loading...