Концерт клавирског дуа Јелена Јовановић Петровић и Олга Петровић

13.11.2017., 20:00

Пијанисткиње ће извести дела за клавир четвороручно композитора В. А. Моцарта, К. Дебисија, Ф. Шуберта  и Ј. Брамс.

Програм
Волфганг Амадеус Моцарт  
Соната за клавир четвороручно, К. 381
Allegro
Andante
Allegro molto

Клод Дебиси    
Мала свита
На броду
Поворка
Менует
Балет

Франц Шуберт
Фантазија , оп. 103

Јоханес Брамс
Мађарска игра бр. 4

Мађарска игра бр. 1

Биографије:
Јелена Јовановић Петровић (Београд, 1969) је дипломирала и магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Мирјане Шуице Бабић.Усавршавала се код професора Јурија Сљесарјева и В.Чинаева на московском Конзерваторијуму Чајковски. Добитница је високих републичких и савезних награда на такмичењима у земљи, и награде Смиљка Узелац за најбољег дипломца МШ Мокрањац. Награђена је признањем поводом учешћа на концертима поводом године Моцарта (1991), и захвалницом ФМУ за изузетне заслуге и допринос Факултету (1999). Била је један од учесника на концерту поводом свечаног отварања Академије уметности у Бањалуци. Наступала је као солиста са оркестрима РТС-а , Војске Југославије и Српским камерним оркестром. Остварила је трајне снимке за потребе Радио Београда.Снимила је аудио касету и компакт диск (1996) у издању Сорабиа диска.
Била је председник жирија на такмичењима младих пијаниста у Зрењанину, Новом Саду и Лазаревцу. Радила је као клавирски педагог у МШ Мокрањац, а од 1995.године је ангажована на Катедри за клавир ФМУ у Београду. Њени студенти успешно делују као извођачи, клавирски педагози и корепетитори у музичким школама у земљи и шире.

Олга Петровић (Београд, 1993) је почела да свира у МШ Владимир Ђорђевић. Завршила је СМШ Јосип Славенски у класи проф. Милене Митић. Завршила је мастер студије клавира на ФМУ у Београду у класи проф. Јелене Јовановић–Петровић, у чијој класи је тренутно на специјалистичким академским студијама. Добитница је бројних награда као солиста на школским, републичким и међународним такмичењима. Током студија је учествовала на концертима у  Коларчевој задужбина, КУД Лола, УКС Београд, ФМУ Београд, ДКЦ Београд и другим. Одржала је солистичке концерте у УК Пароброд и у сали СМШ Ватрослав Лисински у Београду. Од 2016. године је ангажована као клавирски сарадник у СМШ Ватрослав Лисински у Београду.

Loading...