Октобарски салон приказује: ЗАТВОРЕНО ОСТРВО (САД), р. Мартин Скорсезе, 2010.

03.11.2011, 17:28.
blank-image

Филм је базиран на роману Дениса Лехејна по чијем је делу „Мистична река“ настао и истоимени филм у режији Клинта Иствуда.

Овај филм приказује се у склопу овогодишњег Октобарског салона уз подршку дистрибутерске куће „Тарамоунт филм“ која је обезбедила 35мм копију и уступила права на приказивање.Филм је базиран на роману Дениса Лехејна по чијем је делу Мистична река настао и истоимени филм у режији Клинта Иствуда.

Радња филма одиграва се 1954. године. Хладни рат је на врхунцу, а шериф Теди Данијелс и његов нови партнер Чак Оули позвани су на Острво Шатер да истраже невероватан нестанак вишеструког убице из закључане собе. Окружени испитивачким психијатрима и опасним психопатама на удаљеном, ветровитом острву, њих двојица стижу на сабласно место на којем ништа није онако како се чини. Са почетком истраге почиње и ураганска олуја под чијим налетом се множе ужасавајуће сумње. Постоје сумње о мрачним заверама, стравичним медицинским експериментима, контроли ума, тајним одељењима и натприродним појавама, али за све то нема конкретних доказа. У таквој атмосфери Теди почиње да се сукобљава са системом и да се суочава са властитим страховима. Највећи је да можда никад неће напустити острво…

режија: Мартин Скорсезе
улоге: Леонардо Ди Каприо, Марк Рафало, Бен Кингсли, Макс фон Сидоу, Мишел Вилијамс, Патриша Кларксон, Емили Мортимер

Loading...