Музика ЕХО фестивала 2010

26.08.2011, 14:43.
blank-image

Програм у оквиру циклуса концерата Звуци крај фонтане – музика ЕХО фестивала са амбијенталном видео пројекцијом на зградама

Овај мултимедијални експериментални пројект је инспирисан ехом и бројним значењима тог термина наталоженим кроз векове – од легенде о нимфи Ехо до основног савременог значења о рефлексији звука, као и многобројним преносним значењима.
Поред звука, експериментисали смо сликом, видеом, анимацијама, пројекцијама, покретом, амбијентом, просторним инсталацијама, муњама са Теслиног калема… За ту сврху простор Казамата у оквиру Војног музеја био је идеално место.
Пројект је дугорочан, у основи швајцарско-српски, али отворен и за госте. Започет је 2010. године Еексперименталним фестивалом ЕХО, који је одржан у Београду (Казамати, Војни музеј, Планетаријум). Сада је управо завршена штампа опсежног каталога, унутар којег је аудио компакт диск (каталог је штампан у Србији, диск у Немачкој). Наставак пројекта очекујемо 2012. у Базелу. У међувремену интензивно сарађујемо путем интернета.
Марица Радојчић

идеја, концепт: Марица Радојчић
избор: Марица Радојчић, Даниел Буес
продукција: УМНА-Уметност&Наука, Београд 2010/2011
учесници: Даниел Буес, Антоан Шесекс, Саскија Еденс, Ненад Јеремић, Кристијан Лихтенберг, Кнут Ремонд, Анандо Николић, Марица Радојчић – аутор пројекта, Мања Ристић – виолина, Ивана Вукосављев – клавир, Вукашин Ђелић – електрична гитара и Душан Дамјановић – бубњеви
главни покровитељ: Прохелвеција
организација: Културни центар Београда

Loading...