ЛЕТЊА ПАУЗА, до 25. августа

14.07.2011-24.08, 14:55.
blank-image

Као члан великог биоскопског братства ЕУРОПА ЦИНЕМАС, од почетка године приказали смо 107 филмова и имали више од 15 хиљада гледалаца

Уважени посетиоци Дворане Културног центра Београда и сајта КЦБ,

обавештавамо Вас да после изузетно квалитетне филмске сезоне Дворана Културног центра Београда од 14. јула одлази на летњу паузу.

Од почетка године приказали смо 107 филмова и имали више од 15 хиљада гледалаца. Иако је посета нешто мања него прошле године, ми смо задовољни јер смо истрајавајући у борби за квалитетан репертоар, упркос веома суженој дистрибутерској понуди, остали посвећени европском филму као чланица великог биоскопског братства ЕУРОПА ЦИНЕМАС које броји 2000 биоскопа у 475 европских градова. А посебно смо задовољни што су манифестације које организујемо и редован репертоар задржали вашу пажњу и поверење на чему смо вам неизмерно захвални.

Од јесени најављујемо још бољи и интензивнији програм квалитетних европских филмова попут Црне Венере Абделатифа Кешиша или Елене Андреја Звјагинцева. У другој половини септембра ћемо у оквиру Недеље немачког филма гледати немачке филмове на тему катастрофе и видети до сада неприказиване филмове Фасбиндера, Шлендорфа, али и Титаник из 1943. године као и остварења новијег датума.
Од половине октобра гледаћемо најновија достигнућа пољског играног филма у режији Јана Јакуба Колског, Марека Котерског… Осим играних филмова на програму су и бисери пољске анимације чији су аутори, измедју осталих и величине светског формата Марек Скробецки и Томаж Багињски.
Традиционално , почетком новембра у ДКЦ-у ће се одржати СЛОБОДНА ЗОНА а после ње и ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА.
Оба фестивала зачета су у Дворани Културног центра Београда и драго нам је да су и даље са нама. У првој половини децембра одржаће се и Недеља јапанског филма на чијем програму су три остварења Такешија Китана, затим Балада о Нарајами ремек дело Шохеија Имамуре, као и радови старих мајстора јапанског филма.
Простор измедју фестивала обележиће квалитетни филмови које ћете тешко срести на другим екранима и без којих ни живот, ни седма уметност не би били тако провокативни.

Видимо се од 25. августа у биоскопу доброг филма.

Loading...