Изложба фотографија ВИДОКРУГ, избор Милана Алексића

29.07.2011-31.08, 15:27.
blank-image

Публика на овој изложби има могућности да види радове који дају назнаке „чему може да служи савремена фотографска уметност“.

ВИДОКРУГ

Милан Алексић, уметнички директор галерије Артгет 2006-07, изложбом Видокруг публици и стручној јавности представља радове Бригитте Бауер, Роберта Узона, Марка Каровића и Бранке Недимовић.

Изложба Видокруг за основну идеју и полазиште има намеру да покаже апсолутну моћ и опсег индивидуалног уметничког видјења као и моћ самог медија фотографије у истраживању и приказивању тема које су стално актуелне. Публици ће бити показани радови који дају назнаке „чему може да служи савремена фотографска уметност“.
Бригитта Бауер је професор фотографије на Ецоле Супериеуре дес Беауx-Артс, Нимес, Француска. Видео рад и фотографије Биг Гаме на један, потпуно нови начин приказује оружје, рат, страх или изазов.
Роберт Узон се на изложби Видокруг представља серијом фотографија Либија. Робертово досадашње интересовање кретало се у оквиру «праве» фотографије-као савремене уметничке дисциплине.
Марко Каровић се представља поставком Каровић чије се теме и интересовања крећу од питања породичног до колективног идентитета, постављајући питања породичног и колективног наследја при чему успева да нам, кроз освежено сећање, понуди и неке нове одговоре.
Бранка Недимовић је такође представник нове генерације уметника чије интересовање „нема граница“ и који потпуно природно користе дигиталну слику. Њена интересовања и теме нису оптерећене наслеђеним шаблонима. Бранка се представља серијом фотографија које се управо баве наследјеним конкретним калупима и задатим сликама.

Loading...