Филмски фестивал ШПАНСКИ МЕТАР 2011 – трећи дан

22.05.2011, 16:12.
blank-image

Филм КАМИНО (19.00) је добитник чак шест националних награда ГОЈА – филм, режија, сценарио, главна женска улога, епизодна мушка улога, најбоља нова глумица

недеља 22. мај

19.00 КАМИНО, 2008 (Цамино)

„Камино“ је потпуно неочекивани филм од редитеља филмова као што су „Чудо П.Тинта“ и „Мортадело и Филемон“. Хавијер Фесер је овог пута направио страховито емотиван филм о једанаестогодишњој девојчици која у истом тренутку проживљава два највећа искуства: прву љубав и тешку болест. Она се зове Камино што на шпанском значи пут али је и капитална књига католичке организације „Опус Деи“ која у филму има веома значајну улогу и којој припадају и Камино и њена породица.

режија и сценарио : Хавијер Фесер
улоге: Нереа Камаћо, Карме Елијас, Маријано Венансио, Пепе Осио
фотографија: Алекс Каталан; музика: Рафаел Арнау
награде: Шест награда националне награде Гоја (филм, режија, сценарио, главна женска улога, епизодна мушка улога, најбоља нова глумица)

21.30 ЛОПЕ, 2010 (Лопе)

Филм је посвећен младости и раним стваралачким годинама Лопеа да Веге, чувеног шпанског драмског писца који је обележио не само шпанску него и светску драмску литературу. Лоциран је у време када је Лопе де Вега био војник, када је стицао важна животна искуства и у потпуности се предавао писаним речима и изазовним женама.
Редитељ, Бразилац Андруша Ведингтон познат је по филмовима „Ја, ти, они“ и „Кућа од песка“.

режија: Андруша Ведингтон
сценарио: Жорди Гасуљ, Ињасио дел Морал
улоге: Алберто Аман, Леонор Вејтлинг, Луис Тосар, Антонио де ла Торе, Пилар Лопез де Ајала, Соња Брага, Мигел Анхел Муњоз
фотографија: Рикардо дела Роса; музика: Фернандо Веласкез

Loading...