МОТЕЛ НАНА, Србија/Република Српска, 2010.

04.02.2011-16.02, 16:36.
blank-image

Филм је снимљен према сценарију Ранка Божића и до сада је приказан на домаћим фестивалима у Новом Саду, Нишу, Врњачкој Бањи и Сопоту, где је освојио седам награда које фестивал додељује.

Иван (Драган Мићановић) је професор историје у гимназији. Без пријатеља, у школи разговара само са Професором математике и Профанком, која је заљубљена у њега. У разреду, за време часа, Иван бива изазван, након чега ошамари ученика. У промењеној и транзиционој Србији, у којој се искрен излив емоција строго кажњава, за Ивана у школи више нема места. На седници Већа, одлучујућим гласом Профанке, Иван бива суспендован и премештен у школу у разрушеном планинском селу у Босни.
На путу упознаје Јасмину која се, на позив пријатеља Хазима (Зијах Соколовић), власника мотела, враћа из Немачке. Иванова љубав са Јасмином, којом Хазим заправо жели да се ожени, и још један шамар у школи, спајају Јасмину и Ивана у заједничком бекству од стварности.
Хоће ли боравак у Босни, у школи у којој има свега осам ђака различите националности и узраста, у сеоској средини коју не познаје, у којој „ћушка“ детету представља васпитну методу, помоћи Ивану да донекле разуме живот?

Режија: Предраг Велиновић
Сценарио: Ранко Божић
Главне улоге: Драган Мићановић, Николина Ђорђевић, Зијах Соколовић, Никола Пејаковић, Младен Нелевић, Љубивоје Тадић, Драгана Ненадић, Милош Пјевач, Оливера Викторовић

Loading...