blank-image

р. Коста Ђорђевић Србија, 2012, 88’
Синопсис

Радња филма (С)Кидање прати троје младих јунака различитог социјалног статуса, опседнутих љубављу према погрешној особи. Током једног дана и ноћи, након низа трагикомичних, понекад и апсурдних ситуација кроз које пролазе, њихови путеви се укрштају. У фанатичној потрази за предметом своје опсесије, све троје завршавају у сумњивом ноћном клубу у последњем покушају да остваре своје снове. Скидање је филм о потреби за испуњењем, без обзира на последице. Овај филм је посвецен свим заљубљеним особама и свима који су због тога несхвацени. (С)Кидање брани њихово достојанство – до краја и упркос свему.

О редитељу

Коста Ђорђевић је рођен 1981. године у Београду. Дипломирао је Филмску и ТВ режију на Факултету драмских уметности 2007. Са документарним филмом Манифести учествовао на Фестивалу политички некоректног филма у Љубљани. Са филмом У пролазу освојио прву награду у селекцији Млади лавови на фестивалу у Врњачкој Бањи (2008), а учествовао је и на Међународном фестивалу филмова снимљених у једном кадру у Загребу – ОнеТаке (2010), Фестивалу кратког метра у Београду (2009) и Међународном филмском и музичком фестивалу – Кустендорф (2009).

(С)Кидање је његов дебитантски дугометражни играни филм, који је подржан и награђен на Републичком конкурсу Филмског Центра Србије и градском конкурсу Скупштине Београда.

Фестивали и награде:

Међународни филмски фестивал у Варшави, 2013.
Међународни филмски фестивал у Мотовуну, 2013.
Међународни филмски фестивал у Херцег Новом, 2013.

 

Loading...