Добре вибрације (игр.)

11.11.2013, 09:56.
blank-image

р. Лиса Барош Де Са и Глен Лејбурн Велика Британија/Ирска, 2012, 103’
Синопсис

Тери Хули је радикал, побуњеник и љубитељ музике 1970-их годи на у Белфасту. Када крвави сукоб познат као Невоља погађа његов град, сви његови пријатељи заузимају стране и узимају оружје, а Тери отвара продавницу плоча на највише бомбардованом простору од пола миље у Европи и назива је Добре Вибрације. Кроз њу открива убедљив глас отпора на новонасталој андерграунд панк сцени града. Подстичући младе музичаре на акцију, он постаје невероватни вођа шарене дружине деце и панкера који му се придружују у његовој мисији да створи нову заједницу, Алтернативни Алстер, и да врати свој град у живот.

О редитељима

Лиса Барош Де Са студирала је енглески језик на Оксфорду и добила звање мастер у писању сценарија на Универзитету уметности у Лондону. Године 2006, она и њен муж Глен Лејбурн написали су и режирали филм кратки Осамнаести електрични план, након кога је уследио први дугометражни филм брачног пара (Цхеррyбомб), добитник награде публике на Филмском фестивалу у Белфасту. Лиса, њен муж и Дејвид Холмс су оснивачи филмске и музичке продукцентске куће Кандерблинкс (Цандерблинкс).

Глен Лејбурн је радио дуги низ година као графички уметник, пре свега на пољу музике. Излагао је своје радове у Музеју дизајна у Лондону. Његова сарадња са композитором филмске музике Дејвидом Холмсом је довела је до тога да касније ради као уметнички директор за издавачку кућу и као редитељ промотивних филмова. Добре Вибрације је други играни филм који је режирао са својом супругом, Лисом Барош Де Са.

Фестивали и награде:

Награда публике, Филмски фестивал у Белфасту, 2012.
Награда за најбољи сценарио, Фестивал Британског филма у Дињару, 2012.
Међународни филмски фестивал у Торину, 2012.

 

Loading...