blank-image

р. Дестин Кретон САД, 2013, 96’

Синопсис

Са својих двадесет и нешто година Грејс ради као супервизорка дома за збрињавање проблематичних тинејџера – Схорт Терм 12. Иако је муче сопствени демони из прошлости, она је посвеће на свом послу и штићеницима дома у коме ради. Када Џејден, талентован и нестрпљив тинејџер стигне у дом, Грејс више није у стању да игнорише тешкоће сопственог детињства што ставља деликатну равнотежу између њеног личног живота и посла у опасност, тако да мора да се избори са кризом која је уједно уништава и даје јој неочекиван трачак наде.

О редитељу

Дестин Даниел Кретон се родио и одрастао на хавајском острву Мауи. Мастер студије на филму завршио је на Државном универзитету у Сан Дијегу. Био је сценариста и редитељ неколико награђиваних кратких филмова, укључујући и Лонгбранч: Парабола из предграђа (2002), Песма Бартоломеја (2006) и Понедељак једног ђакона (2007). Његово последње остварење Схорт Терм 12 је верзија настала на основу истоименог краткометражног филма из 2008, који је добио награду жирија за најбољу причу на Санденсу 2009. године.

Фестивали и награде

Награда за најбољу глумицу, Специјално признање, Награда Екуменског жирија, Међународни филмски фестивал у Локарну, 2013.
Награда публике и Специјална награда жирија за најбољег редитеља, Филмски фестивал у Алабами – Сидеwалк, 2013.
Награда публике, Међународни филмски фестивал у Лос Анђелесу, 2013.
Велика награда жирија, Филмски фестивал у Остину – Соутх Бy Соутхwест, 2013.

 

Loading...