Мултимедијални перформанс Театра МИМАРТ

04.11.2013, 11:00.
blank-image

Кратак перформанс на платоу испред КЦБ-а и пројекција кратких филмова у Поп уп простору
О Мимарту

Театар МИМАРТ је једно од првих алтернативних позоришта у еx-yу , настао 1984. године на неформалној сцени Београда, чији је оснивач Нела Антоновић. Мимарт континуирано ради три деценије без обзира на политичке, економске, социјалне и друге околности, које су директно утицале на аспекте одрживости овог тада пионирског истраживачког позоришта код нас. Театар МИМАРТ је кроз тимски рад, високообразовних, уметничких, организационих и других капацитета успео да осигура спровођење активности и испуњење свих пројектних циљева. Реализовано је до сада: 53 представе, преко 350 перформанса и уличних пројеката, десетине арт активистичких пројеката, преко 100 отворених радионица за младе, студенте, плесаче, глумце, грађане, неафирмисане уметнике и радионице интеграције. Организовани су фестивали, предавања, тематски разговори, изложбе фотографија и изложбе артефаката.

О пројекту: “СОС”

Театар МИМАРТ у сарадњи са СЕЕцулт-ом је добио на конкурсу Асоцијације НКСС да реализује пројекат „СОС“ у оквиру пројекта „Асоцијација независна културна сцена Србије, развојна фаза 3“, подржаног од Фондације за отворено друштво. Културни центар Београда презентује савремено стваралаштво код нас, и после дугог низа година успешне сарадње са Мимартом биће рализован и пројекат “СОС”.

Полазимо од општег значења и установљеног међународног сигнала за помоћ СОС. Развијамо идеју Морзеовог кода кроз перформанс где спасавамо наше душе говором уморних тела уметника. У Поп Уп простору биће приказани кратки видео записи уметника Србије језиком кулинарских вештина прављења соса уз могуће рецепте за културну ревитализацију. Циљ нам је да скренемо пажњу на стање у нашој култури и савременој уметности кроз афирмисање перформанса као важног средства за преиспитивање уметности и настајања иновативног.

Loading...