БЛЕЈК ЕНДРЈУС, Мале беле лажи, изложба фотографија

25.10.2013-20.11, 11:06.
blank-image

Језгро изложбе Мале беле лажи америчког фотографа Блејка Ендрјуза чине црно-беле фотографије настале након 2003. године, када је, после дестогодишњег бављења фотографијом, постао фотограф по професији и схватио да га највише узбуђују збуњујуће фотографије, оне које су комбинација графичке форме на двосмислен начин, или које причају причу која баш и није истинита.
О фотографијама аутор каже:

Моје фотографије су нека врста пародије стварног света.Волим да се играм идејом идентитета и представљања.Волим да покажем нешто на начин који није јасан, тако да можда изгледа као нешто друго. Фотографија може да трансформише. Може да креира нешто ново.

Неке од ових фотографија послао сам 2005. у Ин-Публиц. Када су ме позвали да се придружим групи, то је обезбедило ширу публику за мој рад. Одједном сам се повезао са најразличитијим људима које је занимала иста врста фотографије као и мене. Први пут сам се осетио као део фотографске заједнице, уличне заједнице. У добру и у злу, то је од тада ознака за моје фотографије. Оне се називају „уличне” фотографије, иако им тај израз понекад не одговара. Кад узмемо у обзир поделе у фотографском свету, он је вероватно и најбољи. Али, ја се све чешће осећам помало као округли клин у четвртастој рупи. Ја само радим своје и осећам да је то тешко убацити у ову или ону категорију. У основи, радознао сам да видим како изгледа свет када се преведе у дводимензионалну црно-белу слику. Свака фотографија је нова прилика.

Loading...