Мајсторски курсеви у оквиру 10. међународног фестивала „Чембало, жива уметност“

13.11.2013-17.11, 10:00.
blank-image

Културни центар Београда позива све заинтересоване студенте и ученике да учествују на мајсторским курсевима Фестивала које ће водити професори Ћетил Хаугсанд (Норвешка), Магдалена Хасибедер (Аустрија) и Предраг Госта (САД-Србија).

Норвешки чембалиста Ћетил Хаугсанд је професор чембала у чувеној школи Високој школи за музику у Келну. Сматра се једним од познатијих чембалиста и стручњака за рану музику. Тема његовог курса је слободна.

Магдалена Хасибедер је управо објавила компакт диск под називом Stylus phantasticus ка слободној фантазији, те су управо композитори припрадници ових стилских праваца (Векман, Бем, Букстехуде, Бах и његови синови) тема њеног истраживања и препоручена тема за рад на њеном курсу.

Препоручена тема за рад са Предрагом Гостом јесте његово поље интересовања и активности – басо континуо, али ће као и сви предавачи, бити отворен за сва питања полазника.

Учешће на мајсторским курсевима је бесплатно.

Прецизан распоред часова утврдићемо према броју пријављених и објавити га неколико дана пре почетка мајсторских курсева. Такође, полазник је дужан да прати и часове колега полазника у што већој мери, а предавачи ће водити рачуна да цела група буде укључена у рад.

Можете се пријавити путем маила (ljubica.babec@kcb.org.rs) или телефоном (2622058) и доставити програм који желите да свирате, најкасније до четвртка, 7. новембра. 2013. године.

Loading...