blank-image

Програм: Представљање изложбе „Пејзажи у суседству“ Разговор са уметницом Иваном Ивковић Представљање програма КЦБ-а
Културни центар Београда са задовољством вас позива да се придружите КЦБ Клубу!

КЦБ Клуб је нова активност Културног центра Београда покренута са намером боље и динамичније размене идеја и искустава са нашом публиком, сарадницима и пријатељима, као и будућим и потенцијалним корисницима наших културних, уметничких и образовних садржаја.

 

Програм за суботу 20. јул од 12,30 до 13,30 часова:

На трећем окупљању КЦБ клуба разговараћемо о актуелној изложби Бошка Бошковића у Ликовној галерији – Пејзажи у суседству. У амбијенту поставке радова уметника са простора некадашње Југославије: Ренате Пољак из Хрватске, Сандре Дукић из Републике Српске, БиХ, Сташа Клеиндиенста & Себастјана Лебана из Словеније, Иване Ивковић из Србије, Ните Деда и Јила Цитакуа са Косова, и Јелене Томашевић из Црне Горе, говорићемо о концепцији изложбе у њена два поетска дискурса – оног који се бави ангажованим друштвено-политичким темама, и, другог, који се бави интимном сфером и односи се на родни идентитет, савремени и традиционални статус жене у различитим друштвеним заједницама и државама у окружењу.

У једном сегменту разговора представићемо програм и активности невладине организације Ресиденцy Унлимитед у Њујорку, чији је програмски директор аутор изложбе – Бошко Бошковић. Ова невладина организација успешно делује у области арт едукације и маркетинга већ неколико година, остварујући изванредну сарадњу са угледним уметницима свих генерација и културним властима у многим земаљама света. Гошћа програма Ивана Ивковић, мултимедијална уметница из Београда и учесница изложбе, уз пројекцију визуелног материјала евоцираће успомене о свом прошлогодишњем двомесечном студијском боравку у овој институцији у Њујорку. Из личног искуства она ће говорити о томе шта овај и други резиденцијални боравци наших визуелних уметника у иностранству значе за лично усавршавање и стваралачко деловање.

У оквиру КЦБ КЛУБА препоручићемо вашој пажњи још неколико програма Центра који се организују у наредних месец дана, као и друге актуелности из културног живот Београда и наше земље.

Наравно, ту је и дружење у новом кафићу Културног центра Београда!

Молимо Вас да потврдите долазак!

……………………

 

О КЦБ клубу:
Клуб је конципиран тако да нуди креативно и пријатно дружење публике различитих старосних и образовних профила са ауторима програма – визуелним уметницима, фотографима, дизајнерима, критичарима и теоретичарима уметности, писцима, издавачима, композиторима, филмским ствараоцима, као и организаторима програма, културним радницима и спонзорима.

Контакти за информације о КЦБ клубу и активностимима:

Гордана Добрић, кустоскиња

моб. 062 8005827, е-маил: гордана.добриц@кцб.орг.рс

Ана Недељковић, стручна сарадница за едукативне програме

моб. 062 800 58 18, е-маил: ана.недељковиц@кцб.орг.рс

Loading...