САМО БОГ ПРАШТА (Француска, Тајланд, САД, Шведска) 2013.

04.07.2013-14.07, 17:52.
blank-image

Режија и сценарио: Николас Виндинг Рефн Фотографија: Лари Смит Музика: Клиф Мартинез Улоге: Рајан Гослинг, Витаја Пансрингарм, Кристин Скот Томас, …
Крвави трилер Само Бог прашта једанаести је играни филм данског редитеља Николаса Виндинга Рефна који нам је познат по трилогији Дилер (Пусхер) филмовима Блидер (Блеедер) Бронсон, Буђење Валхале (Валхала Рисинг) и нарочито Возач (Дриве) који му је донео награду за режију у Кану и у коме је почео сарадњу са Рајаном Гослингом. Та сарадња настављена је и у филму Само Бог прашта који је у Кану претрпео жестоке критике углавном од оних који су напустили пројекцију због сцена насиља пред којима би се и Тарантино замислио. Међутим, убрзо после Кана, овај филм је победио на фестивалу у Сиднеју.
Радња се одиграва у Бангкоку, на мрачним улицама и у сумњивим клубовима у којима се опасно живи. Рајан Гослинг игра Џулијана, који води боксерски клуб. Тај посао му је покриће за кријумчарење дроге као уносан породични посао. Пошто његов брат из обести масакрира малолетну тајландску простититутку, њен отац га убија, а мајка,игра је Кристин Скот Томас, долази да преузме тело и тражи освету. Тада се отварају нове, велике психолошке ране и почиње нови круг насиља у које је умешан и „анђео освете“ који никоме ништа не прашта, полицијски инспектор Чанг, кога бриљатно тумачи тајландски глумац Витаја Пансрингарм.
На премијери у Сава центру на ревији Блокбастер део публике није издражао и напустио је поројекцију. Али су зато они који су остали до краја, филм наградили аплаузом.
На Вама је да одлучите хоћете ли гледати овај филм. На нама је да упозоримо да га не препоручујемо млађима од 18 година као и онима са слабијим живцима.

Loading...