ДЕЈАНА ВУЧИЋЕВИЧ, Lost & Found (Изгубљено & нађено), фотографије

19.06.2013-13.07, 17:56.
blank-image

У својеврсном путовању кроз време београдска уметница Дејана Вучићевић се бави унутрашњим световима девојчице која се као субјект њене фото-приче нашла у амбијентима чија сценичност наводи на стања изгубљености у простору и времену.
У концептуалном пројекту Лост&Фоунд (Изгубљено/Надјено), реализованом у медију фотографије, сцене су смештене у време педесетих година прошлог века. Попут Алисе у земљи чуда и мала јунакиња Дејане Вучићевић наилази на разне замке на свом путу кроз непознато, а у том мозаику непознатих ентеријера и екстеријера из некада елитних београдских квартова, она неумитно и превремено одраста. Као и у претходним пројектима, уметница се бави обрадом и анализом општих места, а симболи које користи алатке су за комплексну драматуршку надградњу у оквиру визуелних искустава блиских методама надреализма.

Дејана Вучићевић је дипломирала на ФПУ у Београду. Бави се визуелним уметностима. Иза себе има више значајних самосталних пројеката у оквиру дизајна и моде, два целовечерња играна филма, бави се костимографијом и дизајном за ТВ рекламе, позоришне пројекте. Ос самосталних изложби издвајају се: Хаппy Фамилy (Срећна породица), Салон Музеја савремене уметности, Београд, 2006; Стилл Ловерс (Јос увек Љубавници), Турско купатило, Београд, 2008; Тхе Аwакенинг (Будјење), Артгет Галерија КЦБ-а, Београд, 2010; Хаппy Фамилy (Срећна породица), Галерија Вжигалица, Љубљана, 2012.

Loading...