Јавна дискусија са представницима Министарства културе

21.06.2013, 18:26.
blank-image

Тема: Критеријуми и вредности које промовише Конкурс за савремено стваралаштво Министарства културе РС, расписан октобра 2012.
Учествују:
– Зоран Аврамовић и Драган Коларевић – Министарство културе РС
– Тиодор Росић, председник конкурсне комисије за књижевне манифестације, награде и периодику
– представници институција, удружења, организација и појединци које се баве продукцијом и представљањем савременог (књижевног) стваралаштва
– представници медија

Питања критеријума за доделу средстава, односно вредности које конкурс за савремено стваралаштво Министарства културе прокламује, а комисије и министар одабиром пројеката, односно доделом средстава и практично подржавају, у великој мери непосредно утичу на културну продукцију у Србији. Предложили смо стога министру и представницима Министарства културе да процедуру, одлуке и образложења комисије поводом пројеката који су пристигли на конкурс учинимо транспарентним за јавност. Сматрамо да јавна дискусија права прилика да се шпекулације које тренутно постоје у јавности, у вези са резултатима конкурса, замене чињеницама. Такође, верујемо да једино чињенице и непосредни дијалог који морамо успоставити међу већином учесника културне сцене, може допринети побољшању културног амбијента у Србији.
Придружите нам се и молимо вас да раширите ову информацију!

Loading...