blank-image

Културни центар Београда са задовољством Вас позива да се придружите КЦБ Клубу и постанете његов члан! Прво окупљање заказано је за суботу 25. мај у 12 сати!!! КЦБ Клуб је нова активност Културног центра Београда покренута са намером боље и динамичније размене идеја и искустава са нашом публиком, сарадницима и пријатељима, као и будућим и потенцијалним корисницима наших културних, уметничких и образовних садржаја.

Програм:

· Представљање изложбе Мариеле Цветић „Свет по мени“ и разговор са уметницом
Амбијентална инсталација, Ликовна галерија КЦБа

Галерија је претворена у специфичну кућу за лутке! Изложба проблематизује концепт макете и њене производње, увећања, размере, и порекла макете и оригиналног модела, као и значења које успостављају у савременој култури. Инсталација је рађена према кући за лутке изведеној ручно, прецизно и педантно, у реалној величини.

· Представљање изложбе Крешимира Задравеца „Загрепчани“

Фотографије, Галерија „Артгет“

„Градови су у свом (не)пријатељском ставу и расположењу често налик људима који их настањују — с некима ћемо се зближити одмах док неке више никада нећемо пожељети видјети… Аутор биљежи ситне феномене уличне свакодневице, урбану динамику града која се просјечном гледатељу/пролазнику — вјечито заокупљеном самим собом — на овим фотографијама отвара у једној посве новој димензији.“

· Упознавање са програмским активностима Културног центра Београда

Представљање актуелног књижевног, трибинског, музичког и биоскопског програма. Препоруке за догађаје које треба обавезно посетити, бесплатне карте за одабране филмове (“Мушкарци на готовс”, “Не”)

· Разговор и дружење са гостима, размена идеја и сугестија о развоју концепта КЦБ КЛУБА

 

О КЦБ клубу:
Клуб је конципиран тако да нуди креативно и пријатно дружење публике различитих старосних и образовних профила са ауторима програма – визуелним уметницима, фотографима, дизајнерима, критичарима и теоретичарима уметности, писцима, издавачима,композиторима, филмским ствараоцима, као и организаторима програма, културним радницима и спонзорима.

У припреми:

Сви чланови КЦБ клуба и пријатељи добиће чланских картице на сопствено име, уз које ће моћи да остваре присуство на бесплатним програмима Клуба и значајне попусте на комерцијалне програме Центра као што су нпр. умањене цене за куповину производа у Беоизлогу, бенефициране цена улазница за биоскопске пројекције у Дворани КЦБ и улазнице за Октобарски салон, попуст у кафићу Центра и погодности за књиге и издања Центра. За чланове Клуба организатори ће сваког месеца радити препоруке програма Центра и рецензије за одређене догађаје.

Контакти за информације о учлањену у КЦБ клуб и активностимима:

Гордана Добрић, кустоскиња

е-маил: gordana.dobric@kcb.org.rs

Ана Недељковић, стручна сарадница за едукативне програме

е-маил: ana.nedeljkovic@kcb.org.rs

Loading...