ФОТО – САЈАМ 2013, Промоција штампане фотографије и фото-књиге као уметничког објекта

09.04.2013-13.05, 19:46.
blank-image

Други по реду Фото-Сајам, у организацији фотографског колектива Белграде Раw, одржаће се у галерији Артгет Културног центра Београд, од 9. до 13. маја.
Фокус сајма и ове године је на штампаној фотографији и фото-књизи као уметничком објекту, две теме које ће се обрадити кроз различита предавања и радионице.
Настављајући идеју ад-хоц библиотеке фото-књига од прошлог фото-сајма, посетиоци ће у току три дана (10-12. мај) моћи да уживају у великом избору књига, скупљених из различитих приватних и јавних колекција. Током сва три дана библиотеке биће организовани разговори о одређеним тематским целинама које ће се издвојити из фонда књига, па ће посетиоци добити јаснији увид у контекст, приступ и уопште вредност одређеног периода или групе аутора, уз прилику да на лицу места прелистају књиге о којима се прича. На сајму ће се својим књигама представити и студенти “Сцхоол оф Артс Берлин Wеиссенсее”.
Пратећа предавања и презентације имају за циљ да представе различите аспекте фотографске продукције, као и да укажу на одређене изазове са којима се она данас среће.
Отварање сајма је уједно и отварање званичне излагачке сезоне 2013, чији су арт директори чланови колектива Белграде Раw.
Истог дана, 9. маја, паралелно са сајмом отвара се изложба пет нових чланова Белграде Раw-а, који ће публици, кроз заједнички избор и поставку фотографија, представити сопствено виђење живота града.
Први Фото-Сајам, одржан у Културном центру РЕX од 8-10. јуна 2012. године, окупио је бројне љубитеље штампане фотографије и фото-књиге. Преко осамдесет књига чинило је једнодневну ад-хоц библиотеку, а на продајној изложби представило се 18 аутора са укупно 28 фотографија.

http://www.belgraderaw.com/foto-sajam-2013/

Loading...