TVOJA LEPOTA NE ZNAČI NIŠTA (2012), Austrija, 85`

21.03.2013, 18:29.
blank-image

režija i scenario: Hüseyin Tabak; fotografija:Lukas Gnaiger; muzika: Judit Varga; uloge: Abdulkadir Tuncer, Nazmî Kirik, Lale Yavas, Milica Paučić
Ovaj film o pokušaju kurdskih imigranata da se integrišu u austrijsko društvo, ispričana je iz srca Vejsela, dvanaestogodišnjeg dečaka kroz čiju se dušu prelama kompletna porodična drama. Njegov otac je bivši kurdski vojnik koji ne može da se uklopi u drugi život, stariji brat se previše odao blagodetima azila i kreće stranputicom, dok majka Turkinja teško podnosi sukobe u porodici. U svemu tome Vejsel se zaljubljuje u Anu koja je u Austriju došla sa naših prostora i zbog ljubavi odlučuje da nauči nemački.

Nagrade:

Antalija – najbolji film. scenario, muška uloga, montaža, sporedna ženska uloga, najbolji debitant

HUSEIN TABAK (1981)

Sin kurdskih imigranata, Husein Tabak je studirao režiju od 2006. do 2012. godine pod vođstvom Petera Pacaka i Mihaela Hanekea. Već prvim kratkim filmom „Cheeese…“ (2008) pravi medjunarodni proboj, dok dugometražnim dokumentarnim filmom „Kick-Off“ (2010) osvaja nagrade na najvažnijim festivalima u Austriji : Viennale u Beču i Diagonale u Gracu. „Tvoja lepota ne znači ništa“ je njegov prvi igrani film.

Loading...