MOJE MESTO, MOJI LJUDI, godišnji konkurs časopisa Refoto

18.01.2013-06.02, 13:42.
blank-image

Izložba fotografija ”Moje mesto, moji ljudi”sa godišnjeg konkursa časopisa za kulturu fotografije ”Refoto“. Tom prilikom, pobednicima su uručene i vredne nagrade glavnog sponzora izložbe, kompanije EWE computers, koja je glavni zastupnik Epsona u Srbiji.
O KONKURSU:
Početkom 2012. godine, časopis za kulturu fotografije Refoto, objavio je novi godišnji konkurs pod nazivom ”Moje mesto, moji ljudi”, sa ciljem da animira fotografe u beleženju života oko sebe. Kroz brojne portrete, ulične fotografije i pejzaže, čitaoci časopisa su dokumentovali svoju okolinu i ljude koji čine njen nerazdvojni deo. Na konkurs je u toku cele godine primljeno preko 3,500 fotografija. Svakog meseca uredništvo je biralo najbolje fotografije, koje su na kraju godine ušle u konkurenciju za vredne godišnje nagrade. Glavni sponzor izložbe je kompanija EWE computers, koja je glavni zastupnik Epsona u Srbiji.
Prvo mesto pripalo je Milošu Gizdovskom iz Jagodine, za fotografiju ”Silueta”; drugo mesto pripalo je Marija Erdelji iz Novog Sada, dok je treće mesto zaslužio Đorđe Gavrilović, takođe iz Novog Sada.
Pored prve tri nagrade, žiri u sastavu: Milan Živković, glavni urednik časopisa Refoto, Darko Stanimirović, izvršni urednik časopisa Refoto i Ivana Tomanović, fotograf i docent na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, dodelio je i sedam pohvala.
REFOTO:
Refoto je časopis posvećen kulturi fotografije. Pokrenut je 1996. godine pod nazivom FOTO i tada su izdata tri broja. Posle pauze od pet godina časopis ponovo izlazi i u aprilu 2001. godine izlazi broj četiri. Nepregledno polje fotografskog zanata ali i umetnosti obrađuje kroz portfolija renomiranih domaćih i stranih fotografa, foto-školu u kojoj se predstavljaju tehnike fotografisanja, prezentacije najnovije foto-opreme i naravno, foto-konkurse i komentare u kojima objavljuje najuspešnije fotografije čitalaca.

Loading...