11. међународни фестивал „Чембало, жива уметност“ – „РАМООВА ТАЈНА“

15.11.2014, 20:00.
blank-image

Чембалисткиња млађе генерације ће се публици представити изводећи свите Жан-Филипа Рамоа. Овим концертом укључујемо се у обележавање 250 година од смрти овог великог француског композитора.

Програм:
Жан-Филип Рамо
Nouvelles Suites de Pieces de Clavecin (трећа збирка комада за чембало)

Свита у Гe-дуру/гe-молу
Les Tricotets. Rondeau.
L’indifférente
Menuet I – Menuet II
La Poule
Les Triolets
Les Sauvages
L’Enharmonique. Gracieusement.
L’Égyptienne

Свита у а-молу
Allemande
Courante
Sarabande
Les Trois Mains
Fanfarinette
La Triomphante
Gavotte avec les Doubles de la Gavotte

Биографија:
Исидора Кузмановић (1987, Београд) дипломирала је клавир (проф. Бранко Пенчић) и чембало (проф. Милош Петровић и Зорица Ћетковић) на Факултету музичке уметности у Београду, где тренутно похађа другу годину докторских академских студија. Интересујући се за бароку музику, чембало почиње да учи са 16 година у класи професорке Светлане Стојановић-Кутлаче на одсеку за рану музику СМШ Јосип Славенски. Током школовања усавршавала се на мајсторским курсевима у нашој земљи и иностранству радећи са еминентним професорима и уметницима као што су Стивен Дивајн (Енглеска), Фредерик Хас (Белгија), Ан Мари Драгосиц (Аустрија), Стефан Беши (Француска), Ћетил Аре Хаугсанд (Норвешка), Магдалена Хасибедер (Аустрија), Џереми Џозеф (Аустрија), Алин Зилберајх (Француска). Године 2014. као стипендиста Факултета музичке уметности, похађала је летњи курс Аустријске барокне академије у Гмундену, где јој је стручни жири доделио награду за постигнут изузетан напредак и успех на курсу, као и стипендију за следећу годину.
Активно наступа као солиста на концертима које организује ФМУ и на Барокним вечерима на ФМУ. На БЕМУС-у 2011. године наступила је као клавирски сарадник нашег истакнутог виолинисте Јована Колунџије и младих гудача. Од солистичких реситала издвајају се концерт на Фестивалу ране музике 2012. године у Београду и концерт у Цркви св. Антуна у Београду у октобру 2013. године. Као гост фестивала Дани ране музике, одржала је реситал у марту ове године.
Ради као професор клавира у СМШ Јосип Славенски.

Loading...