Дан домаћег филма – ДРУГИ СУСРЕТ – Улаз слободан

06.09.2014, 18:39.
blank-image

У оквиру програма Дан домаћег филма у суботу, 6. септембра у 13 сати у Дворани Културног центра Београда, биће приказан филм ДРУГИ СУСРЕТ редитеља Жељка Мирковића. Након пројекције публика ће имати прилику да разговара са Золтаном Данијем, протагонистом филма.
Други сусрет (2013) 95′

Режија: Жељко Мирковић
Сценарио: Жељко Мирковић
Улоге: Золтан Дани, Дале Зелко, Ирен Дани…
Земља: Србија | САД | Јужна Африка

Филм на српском и енглеском, са енглеским титлом.

Филм Други сусрет говори о догађају иза којег стоје два главна актера: пилот америчке војске и авиона Дале Зелко и ракеташ који је командовао јединицом која га је оборила – Золтан Дани. У двема зараћеним армијама, радећи свој посао, ниједан од њих двојице није ни знао да је амерички пилот југословенског порекла, а југословенски ракеташ мађарског. После 12 година од овог догађаја, двојица јунака решила су да се виде и упознају, те Дале Зелко долази у Србију да упозна Золтана Данија и обиђе место на коме је његов авион пао пре 12 година. Филм прати поновни сусрет бившег америчког пилота и бившег југословенског ракеташа.

Желјко Мирковић рођен је 1972. године, а дипломирао је ТВ режију на Академији уметности у Београду 1999. године и постдипломске студије завршио је на ЕТМА (Еуропеан Телевисион Манагемент Ацадемy) у Стразбуру, Француска. Награђивани је редителј и продуцент, власник продуцентске куће Оптимстиц фИлм. Нјегови филмови су приказани на више од 200 међународних филмских фестивала и емитовани на телевизијама у Европи, САД и Азији.

Трејлер за филм можете погледати овде.

Loading...