Концерт Трија „РЕМ“

20.10.2014, 21:00.
blank-image

Трио од оснивања чине пијанисткиња Мирјана Вујовић, обоисткиња Емоке Гњатовић и виолончелисткиња Радмила Кнежевић. Свака је на свој начин искуством и желјом за камерним музицирањем допринела развоју овог ансамбла.
Клавирски трио РЕМ је основан 2010. године из желје чланова да се у потпуности посвете интерпретацији класичне музике и концертном музицирању. Спој несродних инструмената (клавир, обоа и виолончело) представлја специфичност овог ансамбла који на својим наступима и избором програма инсистира на комбиновању боја, неговању лепоте тона и израза. Иако за овај нестандардни камерни састав постоји мало оригиналних композиција, то није била несавладива препрека за стварање репертоара који чине дела настала у широком временском оквиру – од барока до савремених аутора. Реперотар Трија чине и композиције писане и посвећене овом саставу.
Трио РЕМ од оснивања чине пијанисткиња Мирјана Вујовић, обоисткиња Емоке Гњатовић и виолончелисткиња Радмила Кнежевић. Свака је на свој начин искуством и желјом за камерним музицирањем допринела развоју овог ансамбла.

Алфред Шнитке
Свита у старом стилу (ар: Е. Гњатовић и И. Војновић)
Pastorale
Balletto
Minuetto
Fuga
Pantomima

Цезар Кјуи
Орјентале за виолончело и клавир, оп.50/9

Франсис Пуленк
Трио за обоу, фагот и клавир

Робер Клерис
Фантазија за обоу и клавир

Ивана Војновић
Валс трио (премијера)

Биографије:
Мирјана Вујовић – клавир
Средњу музичку школу „Коста Манојловић“ у Земуну завршила је у класи професора Весне Мартиновски. Дипломирала је на ФМУ у Београду у класи професора Јокут Михајловић, а магистрирала у класи професора Нинослава Живковића. Тренутно је запослена као клавирски сарадник у МШ “Мокрањац“ у Београду.

Емоке Гњатовић – обоа
Средње и основно музичко образовање завршила је у МШ “Исидор Бајић“ у Новом Саду у класи професора Жужане Егић. Дипломирала је на Академији уметности Универзитета у Новом Саду у класи професора Јаноша Кемења из Будимпеште. Специјалистичке студије из камерне музике завршила је на ФМУ у Београду у класи професора Зорице Ћетковић и Горана Маринковића. Добитница је већег броја првих и других награда на републичким и савезним такмичењима. Учествовала је на бројним курсевима стручног усавршавања из области обое, камерне музике и оркестра. Била је члан оркестара Народног Позоришта и Опере у Новом Саду, Војвођанских Симфоничара и Симпхонy Орцестра оф Соутх – Еаст Еуропе. Од 2008. године активно наступа са камерним саставом Петите трио у Србији и Босни и Херцеговини. Члан је клавирског трија РЕМ од оснивања. Наступала је солистички, као и члан различитих камерних састава у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Мађарској, Аустрији, Немачкој, Словачкој и Америци. Од 2006. године запослена је као професор обое и камерне музике у МШ “Мокрањац“ , а од 2007. год. као професор обое у МШ “Владимир Ђорђевић у Београду.

Радмила Кнежевић – виолончело
Дипломирала је на одсеку за виолончело на ФМУ у Београду у класи професора Сандре Белић. Професор је виолончела у МШ “Владимир Ђорђевић“ у Београду од 1996.године, а њена класа осваја бројне награде на републичким такмичењима и фестивалима музичких школа Србије. Упоредо са педагошким радом активно наступа као солиста и камерни музичар у землји и иностранству. Специјалистичке студије из камерне музике завршила је на ФМУ у Београду у класи професора Зорице Ћетковић и Горана Маринковића. Члан је клавирског трија РЕМ од оснивања. Члан је хора Првог београдског певачког друштва од 2008. године, а од 2009. године обавлја функцију секретара Друштва ангажујући се несебично у организацији живота и рада ове националне- културне институције.

Loading...