Концерт кларинетисте Душана Савковића и пијанисткиње Мионе Барбул

22.09.2014, 20:00.
blank-image

Душан Савковић је мастер студије завршио на ФМУ. Често наступа као оркестарски и камерни музичар. На концерту ће се представити у сарадњи са пијанисткињом Мионом Барбул изводећи дела Росинија, Шумана и Ловреља.

Програм:

Роберт Шуман
Фантастични комади, оп. 73
Zart und mit Ausdruck
Lebhaft, leicht
Rasch und mit Feuer

Ђоакино Росини
Тема са варијацијама

Харалд Генцмер
Фантазија

Донато Ловрељо
Фантазија на тему из Травијате за кларинет и клавир, оп. 45

Биографије:
Душан Савковић (1986, Београд) је завршио нижу музичку школу на Убу, а средњу у Ваљеву. У току школовања је био добитник је многих награда. Завршио је основне студије на ФМУ у Београду у класи проф. Анте Гргина (2010), а идуће године и мастер студије у класи проф. Огњена Поповића и А. Гргина. Тренутно ради као професор кларинета у МШ Даворин Јенко у Београду. Редовно наступа у симфонијском оркестру РТС-а, а наступао је у оркестрима као што су Београдска филхармонија, Цамерата Сербица и Станислав Бинички. Као оркестарски музичар је сарађивао са диригентима као што су Бојан Суђић, Хосе Цалладо, Цлеменс Схулдт, Премил Петровић, Адриан Леапер и многи други. Наступао је у многим градовима у Србији, као и у Немачкој, Холандији, Аустрији, Бугарској и Црној Гори. Као камерни музичар је сарађивао је са истакнутим солистима као што су О. Поповић, Ненад Јанковић, Гуy Порат, Ненад Васић и Михаило Саморан. Похађао је мајсторске курсеве код професора као што су О. Поповић, Гералд Пацхингер, Пола Мајер и Дејвид Грифитс.

Миона Барбул (1989, Панчево) је завршила ОМШ Јован Бандур у класи проф. Ивана Динића у родном граду. Средњу музичку школу је завршила код проф. Габриеле Динић. Студије клавира је започела 2008. године на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Зорана Јанчића. Од 2009. године је на ФМУ у Београду код проф. Наташе Митровић, у чијој класи је дипломирала (2012) а потом завршила и мастер студије.
Освајала је награде на многим такмичењима у Србији и иностранству – трећу на Отвореном такмичењу Даворин Јенко у Београду, другу на Еврорегионалном фестивалу Алма Цорнеа Ионесцу у Темишвару и трећу на Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу. Усавршавала се на курсевима Јурија Кота, професора на Националној музичкој академији у Кијеву.
Добитник је стипендије Министарства просвете, као и награде града Панчева као један од најбољих студената тога града. Као солиста и камерни извођач наступала је у Београду, Врању, Нишу, Белфорту (Француска) и другим градовима. Учествовала је на фестивалу Бољшој (Мокра Гора, 2014).
Наступа као сарадник Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије (свирајући челесту). Педагошким радом је почела да се бави 2010. године у МШ Јосиф Маринковић у Вршцу, а наставила је 2012. године као професор клавира и клавирски сарадник у балетској школи Димитрије Парлић у Панчеву.

Loading...