Koncert Milice Tomić, Eleonore Stipić i Anice Milošević

22.09.2014, 21:00.
blank-image

Na koncertu će nam se predstaviti trio u sastavu Milica Tomić, flauta, Eleonora Stipić, fagot i Anica Milošević, klavir.

Program:
Fridrih Vilhelm Cahov
Trio u Ef-duru za flautu, fagot i kontinuo
Affetuoso
Vivace
Adagio
Allegro

Ludvig van Betoven
Duo za klarinet (flautu) i fagot, Woo 27/1
Allegro commodo
Larghetto sostenuto
Rondo

Aleksandar Vujić
Dva komada za klavir
Moderato
Allegro

Igra za flautu i fagot

Iz istočne Srbije, za flautu, fagot i klavir

Sakura (Japanska pesma), za flautu, fagot i klavir

Argentinski tango, za flautu, fagot i klavir

Srpsko kolo, za flautu, fagot i klavir

Biografije:
Milica Tomić (Novi Kneževac, 1993) je završila dva odseka OMŠ (klavir i flauta) kao đak generacije, a zatim je školovanje nastavila u SMŠ Isidor Bajić u Novom Sadu u klasi Jasne Marković Vujanović. Studira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Laure Levai-Aksin. Korisnik je republičke stipendije za naučni i umetnički podmladak Srbije. Ostvarila je zapažene rezultate i nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Pohađala je seminare kod vrsnih flautista u zemlji i inostranstvu. Nastupala je sa triom Kreativ u Srbiji i u Sloveniji. Učestvovala je na festivalu kamerne muzike Tisin cvet (2011). Svirala je u SNP u operi Abu Hasan K. M. fon Vebera.

Eleonora Stipić (Subotica, 1990) je počela da svira fagot sa 11 godina u klasi prof. Đerđa Olaha u čijoj je klasi završila i srednju školu. U toku školovanja je osvojila nagrade na takmičenjima u zemlji. Godine 2008. je učestvovala na Međunarodnom muzičkom festivalu i Šopronu (Mađarska), kao član orkestra i kamernih sastava. Od 2009. godine je student Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Mirka Isaeskog. Učestvovala je na Festivalu u Bajrojtu (2011, 2012). Od 2009. godine svira u Subotičkoj filharmoniji, kao i u drugim orkestrima i kamernim sastavima.

Anica Milošević (1993) je završila MŠ Josif Marinković u Zrenjaninu u klasi prof. Danijele Radaković Derikrave. Prvo korepetitorsko iskustvo imala je tokom srednjoškolskog obrazovanja prativši Omladinski mešoviti hor MŠ Josif Marinković na Evropskom festivalu horova u Belgiji. Akademiju Umetnosti u Novom Sadu upisala je 2012. godine u klasi prof. Iris Kobal. kamernu muziku pohađa kod prof. Marine Milić Apostolović i sa njom sarađuje i organizuje interaktivne muzičke radionice za decu svake godine u okviru A Festa. Ovog leta je učestvovala na seminaru Nove muzike koji je vodila Branka Parlić.

Loading...