Koncert pijanistkinja Tijane Blagojević i Katarine Pantelić

08.09.2014, 20:00.
blank-image

Pijanistkinja Tijana Blagojević će se beogradskoj publici predstaviti delima kompozitora 20. veka, dok će Katarina Pantelić izvesti dela Baha i Mocarta.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Fantazija i fuga a–molu, BWV 904

Volfgang Amadeus Mocart
Adađo za klavir u ha–molu, K. 540

Leoš Janaček
Sonata Iz ulice 1. X 1905.
Predskazanje
Smrt

Borivoje Simić
Tokata iz Varijacija

Aleksandar Skrjabin
Prelidi, op. 11 (izbor)

Alberto Hinastera
Sonata za klavir br. 1, op. 22 (izbor)
Allegro marcato

Biografija:
Tijana Blagojević (Beograd) je završila OMŠ Sanislav Binički u klasi prof. Milice Todorović, dok je muzičku gimnaziju Mokranjac završila u klasi prof. Radojke Jovičić. Osnovne master studije je završila na Katerdri za klavir na FMU u Beogradu u klasi doc. Nataše Mitrović, pod čijim je mentorstvom trenutno na specijalističkim studijama. Osvojila je nagrade na takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu, među kojima su tri nagrade na internacionalnom takmičenju Johan Sebastian Bah u Parizu, nagrada na međunardnom Festivalu mladih pijanista u Šapcu, nagrada u gradu Pjetra Ligure u Italiji i druge.
Održala je 20 solističkih nastupa u Beogradu, a aktivno nastupa i u kviru klavirskih duo sastava.

Katarina Pantelić (Kragujevac, 1990) je niže i srednje muzičko obrazovanje stekla u MŠ Dr Miloje Milojević u Kragujevcu, u klasi prof. Ružice Milovanović. Prošle godine je završila osnovne studije klavira u klasi prof. Natalije Tomić na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, a u julu 2014. godine je završila master studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Nataše Mitrović. Dobitnik je velikog broja nagrada među kojima su najznačajnije nagrade klavirskog dua – prva nagrada na Republičkom takmičenje u Beogradu (2008), druge nagrade na Republičkom takmičenju (2002, 2006), Takmičenju mladih pijanista u Nišu (2004); kao i solističke nagrade – treće nagrade na 6. festivalu mladih pijanista u Šapcu (2002, 2005) i na takmičenju Davorin Jenko (2010). Bila je stipendista republičkog fonda za mlade talente za 2012. godinu. Učestvovala je na koncertu 2012. godine u Novom Sadu u okviru 4. svetske pijanističke konferencije. Nastupa na koncertima kao solista i kamerni muzičar. U poslednje dve godina deluje kao klavirski saradnik u MŠ Dr Miloje Milojević u Kragujevcu.

 

Loading...